Kolbászleves krumpligombóccal, recept

Kolbászleves krumpligombóccal, recept

A Kolbászleves krumpligombóccal Hozzávalói:

  • 1 szál sütnivaló kolbász
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 közepes burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 2 tojás
  • liszt
  • olaj

A hagymát apróra vágom, és kevés olajon megfuttatom. A kolbász bőrét lehúzom, villával vagy kézzel szétnyomkodom, majd a hagymával együtt morzsalékosra pirítom. Felöntöm kb. másfél liter vízzel, és a 4 részre vágott burgonyát is belerakom. Ízesítem sóval, borssal, reszelt fokhagymával, és lefedve addig főzöm, míg a burgonya megpuhul. Ekkor kiveszem belőle a burgonyát, összetöröm és hagyom teljesen kihűlni.
A kihűlt burgonyapürét sózom, borsozom, a tojásokkal és annyi liszttel keverem össze, hogy jól formázható legyen a tészta.  Az egyforma kis gombócokat formázok a tésztából, és lehetőleg egyszerre teszem a levesbe. Csak pár percig főzöm, nehogy szétfőjön.

Kolbászleves krumpligombóccal

Forrás: aliza