Kolbászleves krumpligombóccal, recept

A Kolbászleves krumpligombóccal Hozzávalói:
- 1 szál sütnivaló kolbász
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 közepes burgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 tojás
- liszt
- olaj
A hagymát apróra vágom, és kevés olajon megfuttatom. A kolbász bőrét lehúzom, villával vagy kézzel szétnyomkodom, majd a hagymával együtt morzsalékosra pirítom. Felöntöm kb. másfél liter vízzel, és a 4 részre vágott burgonyát is belerakom. Ízesítem sóval, borssal, reszelt fokhagymával, és lefedve addig főzöm, míg a burgonya megpuhul. Ekkor kiveszem belőle a burgonyát, összetöröm és hagyom teljesen kihűlni.
A kihűlt burgonyapürét sózom, borsozom, a tojásokkal és annyi liszttel keverem össze, hogy jól formázható legyen a tészta. Az egyforma kis gombócokat formázok a tésztából, és lehetőleg egyszerre teszem a levesbe. Csak pár percig főzöm, nehogy szétfőjön.
Forrás: aliza