kolbász töltés – Öt éve töltünk együtt kolbászt Diósgyőrben a Pecér-hegyen; de állításunk szerint , eddig ez volt a legjobb recept … próbáljátok

 

Kolbász töltés – Hozzávalók 10 kg kolbászhoz:

  • 10 kg kolbászhús : 70% hús 30% zsír arányban
  • 18-20 dkg só, van aki ezt bátrabban adja elő: 23-24 dkg
  • 20 dkg édes nemes paprika, nagyon jó minőségű
  • 4 dkg őrölt bors
  • 15 dkg fokhagyma, aki szereti lehet több is
  • csípős paprika ízlés szerint
  • 25g őrölt kömény
  • bél

alaposan összekeverjük az elegyet és mehet is tölteni. KÉSZ

 

A csapat:):

barathy-kosztyi-fam

A szerkó:

kolbasztoltes-kolbaszhus

 

Szerkó 2; sózás és pác után megy a füstölőbe, később majd erről is cikkezek:

 

fustolt-csaszar-szalonna-karaj

 

Megállt az élet a Pecér hegyen: Még a birkák is minket figyeltek:

 

barathy-baranyok

 

Fűszerezés a lelke a jó kolbásznak:

 

kolbasztoltes-fuszer-kolbasz

 

Fűszerezés után teszteltünk:

 

kolbasz-hus-sult

 

Fogyott egy kis bor is, képen a Kosztyi és a ReceptExpressz szerkesztője

barathy-kosztyi-bor

 

Indulhat a töltés

 

kolbasztoltes

 

Íme a végtermék

 

barathy-friss-kolbasz

 

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

EZT OLVASTAD MÁR?
ludaskása
Ludaskása

Ettől jobb ludaskása receptet nem tudtam még elkészíteni. Tipp: külön főzzük meg az aprólékot levesnek és külön a nemesebb részket...

Close