kolbász töltés – Öt éve töltünk együtt kolbászt Diósgyőrben a Pecér-hegyen; de állításunk szerint , eddig ez volt a legjobb recept … próbáljátok
Kolbász töltés – Hozzávalók 10 kg kolbászhoz:
- 10 kg kolbászhús : 70% hús 30% zsír arányban
- 18-20 dkg só, van aki ezt bátrabban adja elő: 23-24 dkg
- 20 dkg édes nemes paprika, nagyon jó minőségű
- 4 dkg őrölt bors
- 15 dkg fokhagyma, aki szereti lehet több is
- csípős paprika ízlés szerint
- 25g őrölt kömény
- bél
alaposan összekeverjük az elegyet és mehet is tölteni. KÉSZ
A csapat:):
A szerkó:
Szerkó 2; sózás és pác után megy a füstölőbe, később majd erről is cikkezek:
Megállt az élet a Pecér hegyen: Még a birkák is minket figyeltek:
Fűszerezés a lelke a jó kolbásznak:
Fűszerezés után teszteltünk:
Fogyott egy kis bor is, képen a Kosztyi és a ReceptExpressz szerkesztője
Indulhat a töltés
Íme a végtermék