Kókuszos vörösáfonyás csiga, recept

Piszke receptje , egy nagyon finom, szaftos, édes sütemény. Csak ajánlani tudom! Ő friss eperrel, én aszalt vörösáfonyával készítettem.
A Kókuszos vörösáfonyás csiga Hozzávalói:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 0,5 dl langyos víz
- 4 dkg cukor
- 2,5 dkg friss élesztő
- 2 dl kókusztej
- 3 dkg langyos vaj
- csipet só
A sütéshez:
- 3-4 dl kókusztej
- 4 dkg cukor
- 1 ek étkezési keményítő
A töltelékhez:
- 20 dkg aszalt vörösáfonya
- 10 dkg kókuszreszlék
- 5 dkg cukor
A kókusztejet 4 dl-es konzervben vásároltam, a maradékot másra használtam tejszín helyett. A langyos vízbe egy kiskanál cukrot szórunk, felfuttatjuk benne az élesztőt és a többi hozzávalóval selymes, rugalmas tésztát dagasztunk. Letekarjuk és egy óra alatt duplájára kelesztjük.
Kivesszük a dagasztótálból, ketté osztjuk és mindegyik tésztadarabból egy vékony téglalapot nyújtunk. megszórjuk kókuszreszelékkel, vörösáfonyával, cukorral, majd szorosan feltekerjük.
Éles késsel 1,5 cm széles csigákat vágunk, kivajazott kerek tortaformába helyezzük egymástól 1-2 cm távolságra (2 tortaforma fog megtelni ezzel az adaggal) és még 25-30 percig letakarva tovább kelesztjük.
Én az egyik adagot lefóliáztam és a hűtőbe tettem reggelig, amikor is egy óra szobahőmérsékleten való pihentetés után az alábbi módon kisütöttem.
Sütés előtt meglocsoljuk a kókusztejjel amelyet előzöleg összekeverünk az étkezési keményítővel és a cukorral.
180 C fokra előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük.
Forrás: kisildi