Kókuszos vörösáfonyás csiga, recept

Kókuszos vörösáfonyás csiga, recept

 

Piszke receptje , egy nagyon finom, szaftos, édes sütemény. Csak ajánlani tudom! Ő friss eperrel, én aszalt vörösáfonyával készítettem.

A Kókuszos vörösáfonyás csiga Hozzávalói:

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 0,5 dl langyos víz
  • 4 dkg cukor
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 2 dl kókusztej
  • 3 dkg langyos vaj
  • csipet só

A sütéshez:

  • 3-4 dl kókusztej
  • 4 dkg cukor
  • 1 ek étkezési keményítő

A töltelékhez:

  • 20 dkg aszalt vörösáfonya
  • 10 dkg kókuszreszlék
  • 5 dkg cukor

Kókuszos vörösáfonyás csiga

A kókusztejet 4 dl-es konzervben vásároltam, a maradékot másra használtam tejszín helyett. A langyos vízbe egy kiskanál cukrot szórunk, felfuttatjuk benne az élesztőt és a többi hozzávalóval selymes, rugalmas tésztát dagasztunk. Letekarjuk és egy óra alatt duplájára kelesztjük.
Kivesszük a dagasztótálból, ketté osztjuk és mindegyik tésztadarabból egy vékony téglalapot nyújtunk. megszórjuk kókuszreszelékkel, vörösáfonyával, cukorral, majd szorosan feltekerjük.
Éles késsel 1,5 cm széles csigákat vágunk, kivajazott kerek tortaformába helyezzük egymástól 1-2 cm távolságra (2 tortaforma fog megtelni ezzel az adaggal) és még 25-30 percig letakarva tovább kelesztjük.
Én az egyik adagot lefóliáztam és a hűtőbe tettem reggelig, amikor is egy óra szobahőmérsékleten való pihentetés után az alábbi módon kisütöttem.
Sütés előtt meglocsoljuk a kókusztejjel amelyet előzöleg összekeverünk az étkezési keményítővel és a cukorral.
180 C fokra előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük.

Kókuszos vörösáfonyás csiga

Forrás: kisildi