Kókuszos keksz csokiba mártva – recept

Kókuszos keksz csokiba mártva – recept

A Kókuszos keksz Hozzávalói 15-20 db-hoz:

  • 1 db tojás
  • 6 dkg puha vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 2 csipetnyi sütőpor

A csokibevonathoz:

  • 5-8 dkg étcsokoládé

Kókuszos keksz

A puha vajat kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk az enyhén elhabart tojást és összekeverjük.
A lisztet, a sütőport és a kókuszreszeléket összekeverjük, és a tojásos tál tartalmához adjuk. A masszát összekeverjük/gyúrjuk és hűtőbe tesszük 1 órára. Sütőpapírral bélelünk ki egy tepsit, és előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
A hűtőből elővett masszából diónyi gombócokat formázunk, a sütőpapírra helyezzük és tenyérrel enyhén ellapítjuk őket. 12-14 perc alatt készre sütjük, és a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
Ha ez megtörtént, előkészítünk egy tálcát, ami be fog férni a hűtőbe, és sütőpapírt terítünk rá. Vízgőz felett megolvasztjuk az étcsokoládét, majd kb. félig belemártjuk a kekszeket, lecsepegtetjük a felesleget, és a sütőpapírral bélelt tálcára helyezzük. Ha megtelt a tálca, hűtőbe tesszük, ahol 10-15 perc alatt megdermed a csokoládé.

Kókuszos keksz , KÉSZ

Forrás: csakapuffin.cafeblog.hu