Kocsonya, recept

Kocsonya, recept

Ez egy nagyon egyszerűen elkészíthető kocsonya recept és csak 1 féle sertés alkatrész kell hozzá – ez a csülök ! Közeledik a szilveszter este, készül a kocsonya a konyhában, mejd megy ki a fás kamarába, hogy ott dermedjen meg és laktassa az egész családot.

kocsonya

A kocsonya hozzávalói:

  • 2 db egész, friss sertés csülök ( természetesen kiegészíthető bőrkével vagy félbe vágot sertés lábbal )
  • 2 marék megpucolt fokhagyma
  • egy marék egész fekete bors
  • 3 tk só
  • 1 fej hájas vöröshagyma
  •  kb 6-7 L víz

kocsonya

A kocsonya elkészítése:

  1. A csülköket ellenőrízd, hogy tiszta e; nincs e rajta felesleges sörte/szőr. Ha van akkor a gázláng felett perzseld le. Mosd meg a csülköket

  2. Majd mehetnek a csülkök, egy 10L -es fazék aljára.

  3. Öntsd fel hideg vízzel

  4. Mehet fel a gázra

  5. Add hozzá a 2 marék fohagymát, az 1 fej héjas vöröshagymát, az egy marék egész fekete borsot

  6. Főzd addid, amíg a csontok könnyen kifordulnak a csülökből

  7. Majd sózd, vedd ki a csülköket a léből – szedd szét ( porciózd tányérokba )

  8. Szűrd át a kocsonya levét, ( szedj le annyi zsírt a lé tetejéről, amennyit csak lehet ) porciózd a tényérokba

kocsonya

TIPP: főtt sárgarépát, gyökeret és flbe vágott tojást is rakj a kocsonyába, így mutatósabb lesz. Tálald ecetes vöröshagymával, vagy csípős darált paprikával.