Klasszikus túrós palacsinta,recept

Klasszikus túrós palacsinta,recept

Ugye mindenki emlékszik, amikor a bableves után jött a jó kis túrós palacsinta. Mi nagyon szeretjük, így Zé megmutatja a frankó receptet! Akik nem szívbajosak egy kis mazsolát is tegyenek bele 😉 Nosztalgiázzatok kicsit és próbáljátok ki!

A Klasszikus túrós palacsinta Hozzávalói (kb 20 palacsintához):

A palacsintatésztához:

  • 1/2 kg liszt
  • 2 ek. porcukor
  • 4 egész tojás
  • 1 csipet só
  • 2 mk sütőpor
  • 1 l tej részletekben adagolva

A túrókrémhez:

  • 1 kg félzsíros túró
  • 8 tojássárgája
  • 20 dkg tejföl
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai
  • 120 g porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál citromlé
  • aranymazsola (elhagyható)

Klasszikus túrós palacsinta

A hozzávalókat beletesszük egy tálba és elkeverjük. A tejet mindenképpen részletekben adagoljátok: egy kis tejci, egy kis keverés – ha nem így csináljátok, akkor csomós lesz, és a fejetekre kenhetitek az egészet. Ha szabályosan jártok el, akkor kellemes, homogén állagú löttyöt kaptok végeredményül.

Ezt egy vékonyan beolajozott (profiknak javasoljuk a videóban is látható szilikonecset beszerzését!), közepesen felhevített serpenyőbe öntjük, majd még azzal a mozdulattal igyekszünk a tésztát egyenletesen eloszlatni a minél szebb végeredmény érdekében. 1-2 perc alatt megsütjük a palit.

A túrót, a tojássárgáját, a porcukrot, a tejfölt és a vanília rúd kikapart magjait és a mazsolát összekeverjük, majd belereszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a levét. A kisütött palacsintákat jó alaposan megtöltjük túrókrémmel.

Forrás: Streetkitchen