Klasszikus túrós palacsinta,recept

Ugye mindenki emlékszik, amikor a bableves után jött a jó kis túrós palacsinta. Mi nagyon szeretjük, így Zé megmutatja a frankó receptet! Akik nem szívbajosak egy kis mazsolát is tegyenek bele 😉 Nosztalgiázzatok kicsit és próbáljátok ki!
A Klasszikus túrós palacsinta Hozzávalói (kb 20 palacsintához):
A palacsintatésztához:
- 1/2 kg liszt
- 2 ek. porcukor
- 4 egész tojás
- 1 csipet só
- 2 mk sütőpor
- 1 l tej részletekben adagolva
A túrókrémhez:
- 1 kg félzsíros túró
- 8 tojássárgája
- 20 dkg tejföl
- 1 vaníliarúd kikapart magjai
- 120 g porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 teáskanál citromlé
- aranymazsola (elhagyható)
A hozzávalókat beletesszük egy tálba és elkeverjük. A tejet mindenképpen részletekben adagoljátok: egy kis tejci, egy kis keverés – ha nem így csináljátok, akkor csomós lesz, és a fejetekre kenhetitek az egészet. Ha szabályosan jártok el, akkor kellemes, homogén állagú löttyöt kaptok végeredményül.
Ezt egy vékonyan beolajozott (profiknak javasoljuk a videóban is látható szilikonecset beszerzését!), közepesen felhevített serpenyőbe öntjük, majd még azzal a mozdulattal igyekszünk a tésztát egyenletesen eloszlatni a minél szebb végeredmény érdekében. 1-2 perc alatt megsütjük a palit.
A túrót, a tojássárgáját, a porcukrot, a tejfölt és a vanília rúd kikapart magjait és a mazsolát összekeverjük, majd belereszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a levét. A kisütött palacsintákat jó alaposan megtöltjük túrókrémmel.
Forrás: Streetkitchen