Klasszikus Tatár – Beefsteak

Klasszikus Tatár – Beefsteak

Hozzávalók:

  • 250 gr sovány, nagyon friss marhahús (bélszín, fartő, lapos hátszín)
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 25 gr salotta vagy sonkahagyma finomra vágva
  • 6-7 db kapribogyó finomra vágva
  • 10 szem eltett zöldbors, kés lapjával megroppantva
  • 2 kis cornichon (csemegeuborka) kis kockára vágva (2 mm)
  • 1 kávés kanál dijoni mustár
  • 1 evőkanál házi vagy Heinz ketchup
  • 10 szem zöldbors
  • 1 tojássárgája
  • 2 evőkanál zöldpetrezselyem és snidling finomra vágva
  • só, bors
  • Tabasco, Worcestershire-szósz

klasszikus-tatár-beefsteak-recept

A lehűtött húst éles késsel vékony szeletekre, majd csíkokra, aztán finomra vágjuk. Edényben jégágyra tesszük. A hozzávalókat falapáttal intenzíven összekeverjük, végül kevés jégkását adunk hozzá. A jégkásától a tatár könnyebb, lazább, feszesebb lesz. Intenzíven, de nem eltúlozva ízesítjük, haladéktalanul tálaljuk.

 

Forrás: gaultmillau.hu