A klasszikus lúdlábtorta receptje – Habkönnyű krémmel töltve

A klasszikus lúdlábtorta receptje – Habkönnyű krémmel töltve

Végre itt egy kipróbált klasszikus lúdlábtorta recept ! A lágy állagú, csupa csokis lúdlábtortát a tejszín és meggy teszi még csábítóbbá.
A lúdláb torta a hétköznapi pillanatokat is ünnepivé varázsolja, igazi kényeztető édesség. Lehet egy közös ebéd méltó befejezése, de különleges alkalmakra is bátran megsütheted.

Elkészítés ideje:
Elkészítés: 35 perc, sütés: 20 perc, pihentetés: 7 óra

A klasszikus lúdlábtorta Hozzávalói, 12 szelethez:

Tésztához

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só

Krémhez

  • 30 dkg vaj
  • 25 dkg étcsoki
  • 4 dl tejszín
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Tetejére

  • 1 üveg meggy
  • 20 dkg étcsoki
  • 1 evőkanál olaj

A klasszikus lúdlábtorta

 

A klasszikus lúdlábtorta Elkészítése:

  1. Válaszd szét a tojásokat. A fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. Adagold hozzá a cukrot, majd a tojássárgákat. Az átszitált lisztet vegyítsd a kakaóval, a sütőporral, és forgasd óvatosan a masszába. Egy tortaformát bélelj ki sütőpapírral, öntsd bele a tésztát, majd egyengesd el. Tedd 170 fokra előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süsd meg. Végezz tűpróbát, azaz szúrj egy hegyes konyhai eszközt a tésztába, és ha üresen húzod ki, a torta elkészült.

  2. A krémhez öntsd egy lábasba a tejszínt, add hozzá az apróra vágott csokit, a vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot, és állandóan kevergetve olvassz össze mindent vízgőz felett. Hűtsd ki, majd habosítsd gépi habverővel. A krém felét kend a piskótára, majd egy sor meggy következik, utána pedig a maradék krém. Rakd a tortát legalább hat órára a hűtőbe.

  3. Dermesztés után vízgőz felett olvaszd fel a feldarabolt étcsokit, keverd el az olajjal, öntsd a torta tetejére, és egy széles késsel kend el, hogy a csokimáz egyenletes legyen. Hagyd még fél órát pihenni, majd díszítsd meggyel, tálalás előtt közvetlenül pedig tejszínhabbal is.

Az alábbi link alatt saját dobostotra recepünket láthatjátok, állítom, hogy finomabb és puhább volt, mint amit a Gerbaudban ettem. Minden minőségi alapanyag benne van és nem mellesleg nagy szériában, hanem szívvel és szeretettel készült. Olvassátok és készítsétek el ti is a hétvégén ! 🙂

Forrás: femina.hu