Klasszikus Francia hagymaleves – recept

Klasszikus Francia hagymaleves – recept

A Francia hagymaleves Hozzávalói:

  •  fél kg vöröshagyma,
  • 1 ek olaj,
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 pohár tejszín
  • 4 szelet pirítós kenyér,
  • fél dl konyak,
  • 5 dkg trappista sajt
  • 1 teáskanál só
  • csipetnyi curry

A Francia hagymaleves  Elkészítése:

A szeletekre vágott hagymát megpirítjuk az olajon. Ráöntünk kb. másfél liter vizet és beletesszük az ízesítőket .

francia hagymaleves

Puhára főzzük, majd a tűzről levéve összeturmixoljuk és beleöntjük a tejszínt. Összefőzzük, majd hozzáadjuk a konyakot.

Kis tálkákba helyezzük a leveseket és a tetejükre baguette szeleteket helyezünk, melyekre mehet bőven a sajt. Majd előmelegített 200 C-os sütőben pár perc alatt megpirítjuk a leves tetején levő pékárút a sajttal.

A végén megszórjuk friss kakukkfű levelekkel és szervírozzuk.

 

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala