Klasszikus Francia hagymaleves – recept
A Francia hagymaleves Hozzávalói:
- fél kg vöröshagyma,
- 1 ek olaj,
- 1 csokor petrezselyem
- 1 pohár tejszín
- 4 szelet pirítós kenyér,
- fél dl konyak,
- 5 dkg trappista sajt
- 1 teáskanál só
- csipetnyi curry
A Francia hagymaleves Elkészítése:
A szeletekre vágott hagymát megpirítjuk az olajon. Ráöntünk kb. másfél liter vizet és beletesszük az ízesítőket .
Puhára főzzük, majd a tűzről levéve összeturmixoljuk és beleöntjük a tejszínt. Összefőzzük, majd hozzáadjuk a konyakot.
Kis tálkákba helyezzük a leveseket és a tetejükre baguette szeleteket helyezünk, melyekre mehet bőven a sajt. Majd előmelegített 200 C-os sütőben pár perc alatt megpirítjuk a leves tetején levő pékárút a sajttal.
A végén megszórjuk friss kakukkfű levelekkel és szervírozzuk.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.