Klasszikus Club szendvics, recept

a Klasszikus Club szendvics Hozzávalói 2 személy részére:
- 6-8 szelet bacon szalonna
- 1 db fél csirkemell filé
- 1 ág friss rozmaring
- 25 g vaj
- Szerecsendió
- Só, bors
- 6 szelet jó minőségű szendvicskenyér
- 4 nagy evőkanálnyi majonéz (szendvicsbe és a ketchupos majonézhez)
- Pár levélnyi jégsaláta
- 1 nagyobb paradicsom
- 2 nagy evőkanálnyi ketchup
- 2 nagy marék sült krumpli
A Klasszikus Club szendvics Elkészítése:
A baconszeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, ráterítünk egy másik sütőpapírt és egy újabb tepsivel lenyomjuk. 180 fokos sütőbe dobjuk és bent is tartjuk 18-20 percig
Közben a csirkemellet sózzuk, borsozzuk és frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük, majd egy evőkanálnyi olajjal lelocsoljuk és átforgatjuk. Egy forró serpenyőbe öntünk 3 evőkanál olajat és beledobjuk a fűszerezett csirkemellet. Gyorsan aranyszínűre pirítjuk mindkét felét, levesszük a tűzről és mellé dobunk egy friss rozmaringágat és egy jó darab vajat. Az olvadt vajjal meglocsolgatjuk a csirkemellet, majd az egészet serpenyőstül a sütőbe helyezzük a piruló bacon mellé, ahol kb.
10 perc alatt tökéletesre sül. A bacont és a csirkét is kivesszük a sütőből, és hagyjuk kicsit kihűlni. Közben előkészítjük a kenyeret a szendvics összeállításához: a kenyerek héját levágjuk és a szeleteket száraz serpenyőben mindkét felükön enyhén megpirítjuk. Személyenként 3 szelettel készülünk, amiből kettőt gazdagon megkenünk majonézzel, majd ezekre a szeletekre pakolunk a vékonyra vágott csirkemellből, a nagyobb darabokra tépkedett jégsalátából, a vékonyra szelt paradicsomból és a ropogós baconből is.
A két megpakolt szendvics-rész tetejére jön még egy kis majonéz, végül pedig az összeszerelés: az egyik szendvicsrész tetejére ráültetjük a másikat, amit pedig lefedünk az üresen hagyott pirított kenyérszelettel. Kicsit lenyomkodjuk, átlósan félbe vágjuk és egy-egy hurkapálcával rögzítjük. Fele-fele arányban ketchupot és majonézt keverünk össze és ezzel a szósszal és jó sok sült krumplival tálaljuk a szendvicsünket!
Forrás: streetkitchen.blog.hu