Klasszikus Club szendvics, recept

Klasszikus Club szendvics, recept

a Klasszikus Club szendvics Hozzávalói 2 személy részére:

  • 6-8 szelet bacon szalonna
  • 1 db fél csirkemell filé
  • 1 ág friss rozmaring
  • 25 g vaj
  • Szerecsendió
  • Só, bors
  • 6 szelet jó minőségű szendvicskenyér
  • 4 nagy evőkanálnyi majonéz (szendvicsbe és a ketchupos majonézhez)
  • Pár levélnyi jégsaláta
  • 1 nagyobb paradicsom
  • 2 nagy evőkanálnyi ketchup
  • 2 nagy marék sült krumpli

Klasszikus Club szendvics

A Klasszikus Club szendvics Elkészítése:

A baconszeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, ráterítünk egy másik sütőpapírt és egy újabb tepsivel lenyomjuk. 180 fokos sütőbe dobjuk és bent is tartjuk 18-20 percig

Közben a csirkemellet sózzuk, borsozzuk és frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük, majd egy evőkanálnyi olajjal lelocsoljuk és átforgatjuk. Egy forró serpenyőbe öntünk 3 evőkanál olajat és beledobjuk a fűszerezett csirkemellet. Gyorsan aranyszínűre pirítjuk mindkét felét, levesszük a tűzről és mellé dobunk egy friss rozmaringágat és egy jó darab vajat. Az olvadt vajjal meglocsolgatjuk a csirkemellet, majd az egészet serpenyőstül a sütőbe helyezzük a piruló bacon mellé, ahol kb.

10 perc alatt tökéletesre sül. A bacont és a csirkét is kivesszük a sütőből, és hagyjuk kicsit kihűlni. Közben előkészítjük a kenyeret a szendvics összeállításához: a kenyerek héját levágjuk és a szeleteket száraz serpenyőben mindkét felükön enyhén megpirítjuk. Személyenként 3 szelettel készülünk, amiből kettőt gazdagon megkenünk majonézzel, majd ezekre a szeletekre pakolunk a vékonyra vágott csirkemellből, a nagyobb darabokra tépkedett jégsalátából, a vékonyra szelt paradicsomból és a ropogós baconből is.

A két megpakolt szendvics-rész tetejére jön még egy kis majonéz, végül pedig az összeszerelés: az egyik szendvicsrész tetejére ráültetjük a másikat, amit pedig lefedünk az üresen hagyott pirított kenyérszelettel. Kicsit lenyomkodjuk, átlósan félbe vágjuk és egy-egy hurkapálcával rögzítjük. Fele-fele arányban ketchupot és majonézt keverünk össze és ezzel a szósszal és jó sok sült krumplival tálaljuk a szendvicsünket!

 

Forrás: streetkitchen.blog.hu