Kívül ropogós, belül puha kakaós pöfeteg keksz – recept

Kívül ropogós, belül puha kakaós pöfeteg keksz – recept

 

Ebből egy adag mindig kevés
A kakaós pöfeteg jól mutat a kekszestálon, és nagyon finom is!

A ráncos pöfeteg keksz nagy amerikai kedvenc. Ránézésre a gombára emlékeztet, innen az elnevezés. Ha beleharapsz, könnyen lehet, hogy a brownie jut róla az eszedbe. A tésztájába ízlés szerint chilit vagy gyömbért is keverhetsz. Külön jó hír, hogy elronthatatlan.

A Kívül ropogós, belül puha kakaós pöfeteg keksz Hozzávalói 40 darabhoz:

  • 36 dkg kristálycukor
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 10 dkg vaj
  • 4 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • Forgatáshoz
  • 6 dkg porcukor

 

Elkészítés: 15 perc, sütés: 12 perc

A Kívül ropogós, belül puha kakaós pöfeteg keksz Elkészítése:

  1. A lisztet keverd össze a sóval, a sütőporral, a cukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóval. Morzsold hozzá a felkockázott, hideg vajat, majd rakd hozzá a felvert tojásokat. Az egészet jól gyúrd össze. Tedd a hűtőbe legalább egy órára, majd formázz belőle körülbelül háromcentis golyókat. Kicsit lapítsd el, és forgasd a porcukorba.
  2. Rendezd a kekszeket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra, hiszen sütés közben tovább nőnek. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd meg 10-12 perc alatt. Ennyi tészta két-három közepes méretű tepsibe fér el. Amikor kiszeded a sütőből, még puha lesz, de egy-két óra múlva a külseje finom ropogássá válik.

Kívül ropogós, belül puha kakaós pöfeteg keksz

Forrás: femina