Kívül ropog, belül folyik: a tökéletes csokiSZUFLÉ receptje
A szuflé becsapós édesség, mert ugyan tényleg gyorsan elkészítheted, de az alatt a rövid idő alatt rengetegszer elronthatod.
Fontos, hogy pontosan mérj ki mindent, és a csokoládé valamilyen jobb minőségű legyen, hogy biztosan sikerüljön.
Hozzávalók:
- 20 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
- 8 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 5 tojás
- 1 csipet só
Elkészítés ideje:
- 20 perc.
Elkészítés menete:
A csokoládét darabold minél apróbb részekre, majd a vajjal vízgőz felett olvaszd meg. Amíg olvad, a tojásokat válaszd ketté, majd a megolvadt csokihoz keverd hozzá gyors mozdulatokkal a tojássárgájákat. A fehérjéket egy csipet só társaságában verd kemény habbá, majd keverd a többiekhez, és folyamatos keverés mellett add hozzájuk a lisztet is.
A sütőt melegítsd elő 240 fokra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd keress a szuflé sütéséhez alkalmas formát a háztartásban, leginkább a tálalógyűrű lesz a megfelelő, de nagyobb méretű – hét-nyolc centi átmérőjű – pogácsaszaggató is megteszi jobb híján. Ezt tedd a tepsibe, és tölts bele annyit a masszából, hogy éppen kitöltse.
Ha ez megvan, és a sütő elég meleg, akkor told be öt percre, majd vedd ki, és várj egy kicsit – egy-két percet -, utána helyezd tányérra az édességet, és vedd le róla a formát.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: femina.hu