2020. november 11.

Select your Top Menu from wp menus
Kiadós, finom és porhanyós kifli tojás nélkül lekvárral

Kiadós, finom és porhanyós kifli tojás nélkül lekvárral

Annyira egyszerű, és olyan finom, hogy ez is bekerül a karácsonyi repertoárba, a többi finomság közé!

A porhanyós kifli tojás nélkül Hozzávalói:

  • 50 dkg liszt
  • 16 dkg zsír
  • 1 dl zsíros tejföl
  • 2 dkg élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 0,5 dl tej
  • lekvár

A porhanyós kifli tojás nélkül Elkészítése:

Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a zsírral elkeverjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, belekeverjük a tejfölt és jól összegyúrjuk. 45 percen át kelesztjük letakarva.

porhanyós kifli tojás nélkül

Lisztezett felületen kinyújtjuk és háromszögeket vágunk a tésztából. A vastagabb oldalára kenjük a lekvárt és feltekerjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tejjel megkenjük és még 15 percet hagyjuk kelni. 180 fokos sütőben megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

 

Új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

itt található: A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

 

Forrás: ketkes.com

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
A göngyölt harcsafilé
Grillezett zöldségekkel göngyölt harcsafilé, recept

  Hamarosan itt a grill-szezon, lendüljünk neki az újdonságoknak. Bővítsük gasztronómia kínálatunkat és próbáljunk ki új ízeket. A göngyölt harcsafilé...

Close