Kiadós ebéd vagy vacsora – Duplasajtos rakott spagetti
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg spagetti
- 50 dkg darált hús
- 10 dkg sajt
- 10 dkg füstölt sajt
- 1 nagyobb doboz paradicsompüré
- 1 vöröshagyma
- só
- bors
- oregánó
- 2 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
Elkészítés: 25 perc, sütés: 30 perc
Elkészítés:
Egy nagy lábosban tegyél fel vizet forrni. Ha már lobog, dobj bele egy kevés sót, majd rakd bele a spagettit. Időnként kevergesd meg, hogy ne tapadjon össze a tészta. Arra ügyelj, hogy ne főzd túl. Körülbelül hét-nyolc perc alatt lesz roppanós. Ha kész, szűrd le.
Közben készítsd el a szószt. Egy serpenyőben hevíts olajat, pirítsd meg benne az apróra vágott vöröshagymát, majd rakd bele a darát húst, és fehéredésig kevergesd. Öntsd hozzá a paradicsompürét, nyomd bele a fokhagymát, és fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, oregánóval.
Egy tűzálló edényt vajazz ki, tedd alulra a spagetti felét, és öntsd rá a szósz felét. Újabb réteg tészta jön, majd rá a maradék paradicsomos ragu. A tetejét fedd be a kétféle reszelt sajttal. Helyezd a tésztát 200 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül 25-30 perc alatt süsd meg. Ha a sajt szépen ráolvad, kész is a rakott spagetti.
Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket
Forrás: femina.hu