Kenyérlángos (langalló), recept

Kenyérlángos (langalló), recept

A Kenyérlángos (langalló) Hozzávalói:

  • 0,8 kg liszt
  • 1 tk só
  • 3 dkg élesztő
  • 4 dl víz amennyit felvesz
  • 1 csipet cukor
  • 0,5 L tejföl
  • 0,2 kg sajt reszelt sajt
  • fokhagyma
  • esetleg bacon és lilahagyma

Kenyérlángos (langalló)

Kenyérlángos (langalló)

A Kenyérlángos (langalló) Elkészítése:

Az élesztőt cukros,langyos vízben felfuttatjuk, majd a liszthez hozzáöntjük a sóval együtt; és lágy,nyújtható tésztát dagasztunk.

Nagyobb tálban vagy egy konyharuhával letakarva 20-30 percet kelesztjük meleg helyen.

Miután megkelt 1,5-2 cm vastagsá tésztát nyújtunk, fokahgymás tejföllel megkenjük, majd megszórjuk a már lereszelt sajttal. Esetleg bacon és lilahagymaával megszórhatjuk

180C Fokos előmelegített sütőben 25-28 perc alatt elkészítjük.

Kenyérlángos (langalló) szósz

Kenyérlángos (langalló)

Kenyérlángos (langalló)

Kenyérlángos (langalló)

Jó étvágyat kíván a Pikantéria csapata!

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala