Kenyérlángos (langalló), recept
A Kenyérlángos (langalló) Hozzávalói:
- 0,8 kg liszt
- 1 tk só
- 3 dkg élesztő
- 4 dl víz amennyit felvesz
- 1 csipet cukor
- 0,5 L tejföl
- 0,2 kg sajt reszelt sajt
- fokhagyma
- esetleg bacon és lilahagyma
A Kenyérlángos (langalló) Elkészítése:
Az élesztőt cukros,langyos vízben felfuttatjuk, majd a liszthez hozzáöntjük a sóval együtt; és lágy,nyújtható tésztát dagasztunk.
Nagyobb tálban vagy egy konyharuhával letakarva 20-30 percet kelesztjük meleg helyen.
Miután megkelt 1,5-2 cm vastagsá tésztát nyújtunk, fokahgymás tejföllel megkenjük, majd megszórjuk a már lereszelt sajttal. Esetleg bacon és lilahagymaával megszórhatjuk
180C Fokos előmelegített sütőben 25-28 perc alatt elkészítjük.
Jó étvágyat kíván a Pikantéria csapata!
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.