KenyérLángos – Egyszerűen

Hozzávalók:
- 0,5 kg liszt
- 1 kiskanál cukor
- 2 kiskanál só
- 0,5 zacskó instant élesztő
- 2,5 dl meleg víz
- kolbász
- lilahagyma
- császárszalonna
- tejföl
Hány személyre: 8
Elkészítési idő: 2 óra
Recept nehézség:
Elkészítés:
A lisztet és az élesztőt egy tálba szitáljuk, majd hozzákeverjük a cukrot és a sót. Hozzáadjuk a meleg (nem forró, csak langyos) vizet, és az egészet összegyúrjuk. Nagyjából 10-15 percig gyúrjuk a tésztát, egészen addig, amíg már könnyedén elválik a kezünktől, ezután letakarjuk és félre tesszük kelni.
Körülbelül fél óra múlva, amikor már nagyjából a kétszeresére kelt a tészta, akkor újra átgyúrjuk, majd egy tepsire tesszük.
Felszeleteljük a hagymát, a kolbászt és a császárszalonnát – persze lehet mást is használni, ízlés szerint lehet zöldséges, vagy bármilyen más kenyérlángost is csinálni.
A tésztát a tepsiben egyenletesen elosztjuk, szétnyomkodjuk, hogy mindenhol ugyanolyan vastag legyen. Ezután megkenjük tejföllel, és rászórjuk a kolbászt, a szalonnát és a hagymát.
nagyjából 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Forrás: gasztro-tv