KenyérLángos – Egyszerűen

KenyérLángos – Egyszerűen

Hozzávalók:

  • 0,5 kg liszt
  • 1 kiskanál cukor
  • 2 kiskanál só
  • 0,5 zacskó instant élesztő
  • 2,5 dl meleg víz
  • kolbász
  • lilahagyma
  • császárszalonna
  • tejföl
Hány személyre: 8
Elkészítési idő: 2 óra
Recept nehézség:

Elkészítés:

kenyer-langos-egyszeru-reept

A lisztet és az élesztőt egy tálba szitáljuk, majd hozzákeverjük a cukrot és a sót. Hozzáadjuk a meleg (nem forró, csak langyos) vizet, és az egészet összegyúrjuk. Nagyjából 10-15 percig gyúrjuk a tésztát, egészen addig, amíg már könnyedén elválik a kezünktől, ezután letakarjuk és félre tesszük kelni.

Körülbelül fél óra múlva, amikor már nagyjából a kétszeresére kelt a tészta, akkor újra átgyúrjuk, majd egy tepsire tesszük.

Felszeleteljük a hagymát, a kolbászt és a császárszalonnát – persze lehet mást is használni, ízlés szerint lehet zöldséges, vagy bármilyen más kenyérlángost is csinálni.

A tésztát a tepsiben egyenletesen elosztjuk, szétnyomkodjuk, hogy mindenhol ugyanolyan vastag legyen. Ezután megkenjük tejföllel, és rászórjuk a kolbászt, a szalonnát és a hagymát.

nagyjából 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

 

Forrás: gasztro-tv