kenyér rudacskák, recept

kenyér rudacskák, recept

Ez a péksütemény a férjem specialitása, jellemzően borozós, hidegvacsorázós alkalmakra. De már én is tudom, hogyan kell 🙂

A kenyér rudacskák hozzávalói

  • 50 dkg lisztet összegyúrunk
  • 7 g szárított élesztővel,
  • 1 kiskanál cukorral,
  • 1 lapátka (1 dkg) sóval,
  • 2 evőkanál olajjal és annyi langyos vízzel, hogy viszonylag keményebb kenyértésztát kapjunk. 1 órát kelesztjük, majd átgyúrás után rudacskákat formázunk. Újabb kelesztés után 200 fokon kb 20 percig sütjük gőzös sütőben.

kenyér rudacskák

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: eszterlancfoz