Keleti töltött csirkemell

HOZZÁVALÓK:
- pár csipet só
- 1 db tojás
- 1 db fokhagyma
- 16-18 db bacon
- 50 g vaj
- pár csipet őrölt bors
- 6 db (filé) csirkemell
- 1 db citrom leve
- 10 dkg dió
- 1 db citrom reszelt héja
- 10 dkg bulgur
- 15 dkg aszalt sárgabarack
- 3 db salotta
- 2-3 dl csirke alaplé
- 1 csokor menta
Elkészítés
A bulgurt megfőzzük (hasonlóan a rizshez: kevés olajon átforgatni, majd 1 rész bulgurhoz 2 rész vizet kell adni). A vaj felén megfonnyasztom a finomra vágott hagymát és a legvégén hozzáadjuk a fokhagymát is. Ne piruljon meg! Az aszalt barackot finomra vágjuk, a diót száraz serpenyőben megillatosítjuk. A hagymákat, a barackot összekeverjük a bulgurral és a fenyőmaggal. Belekeverjük a felaprított mentát, a citrom héját lereszeljük, és levét belefacsarjuk. Elkeverjük a tojással is. A csirkemellből vékony szeleteket vágunk, sózzuk (csak finoman!), borsozzuk. Kiterítünk egy sütőzacskót, ráfektetjük a szalonnákat úgy, hogy egymást fedjék. Erre jöhetnek a csirkeszeletek, majd eloszlatjuk rajta a bulguros tölteléket. A hosszabbik oldalánál fogva, a fólia segítségével feltekerjük. A szalonna vége alulra kerüljön, mert csak így lehet majd szépen szeletelni! Sütőbe toljuk és 200 fokon 30 percig sütjük, majd leszedjük róla a zacskót és 15 perc alatt megpirítjuk. Könnyű salátával szuper ebéd.
Forrás: nlcafe.hu