Kekszes őzgerinc – bögrésen, sütés nélkül – recept
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
A Kekszes őzgerinc Hozzávalói (1 őzgerinc formához):
– egy bögre víz szűken mérve
– másfél bögre cukor
– 3 bögre darált háztartási keksz
– fél bögre kakaópor (nálam holland)
– 1 kocka Rama (25 dkg)
– 1 csomag háztartási keksz összetördelve (15 dkg-os csomag)
– ízlés szerint rum vagy rumaroma
Kekszes őzgerinc Elkészítése:
1. A vizet egy közepes fazékban feltesszük melegedni. Közben belemérjük a cukrot, a margarint és a kakaóport, és folyamatos kevergetés közben, hagyjuk egyszer felforrni.
2. Félrehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a darált kekszet, majd a darabosat is, és még egy picit főzzük lassú tűznél. Két percig nagyjából.
3. Folpack-kal bélelt őzgerinc formába öntjük, és szépen elegyengetjük a masszát (a tetejét vizes kanállal szoktam), majd ha kihűlt, akkor hűtőbe tesszük egy éjszakára (de legalább néhány órára). Alufóliába jól csomagoljuk be a formát, mert a kakaó különösen szereti magába szívni a hűtőben fellelhető ízeket és illatokat.
Jó étvágyat!
Naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria
Forrás: rupanerkonyha.cafeblog.hu