2020. november 11.

Select your Top Menu from wp menus
Kefirben pácolt csirkecomb – Minden eddiginél omlósabb lesz, recept

Kefirben pácolt csirkecomb – Minden eddiginél omlósabb lesz, recept

 

Minél tovább pácolod a csirkecombokat, annál ízletesebbek lesznek. Nagyon népszerű fogás.

A kefirben pácolt csirkecombnak kiemelt helye lesz a családi kedvencek között. Percek alatt összedobod, viszont a pácolási időre szánj néhány órát. Az abbahagyhatatlan finomsághoz párolt zöldséget, salátát, rizst vagy a krumpli bármely változatát kínálhatod.

A Kefirben pácolt csirkecomb Hozzávalói 4 személyre:

  • 4 egész csirkecomb
  • 4 dl kefir
  • 4 evőkanál olaj
  • 3 teáskanálnyi só
  • 2 fokhagyma
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 kávéskanál őrölt bors

Elkészítés ideje:

  • Elkészítés: 15 perc, sütés: 1 óra

A Kefirben pácolt csirkecomb Elkészítése:

  1. A combokat mosd meg, és töröld szárazra. Egy műanyag edényben keverd össze a kefirt a sóval, a borssal, a paprikával, az olajjal és a majoránnával, majd nyomd hozzá a fokhagymát.
  2. Forgasd bele a húst, és az edényt lefedve hagyd a keverékben állni minimum négy órán át, de még jobb, ha egy egész éjszakán át pácolod.
  3. Egy tepsit kenj ki zsiradékkal, pakold bele a combokat. A maradék pácot öntsd rájuk, és told az egészet 180 fokra előmelegített sütőbe. Süsd 40-45 percig, közben egyszer fordítsd át őket. Ha a combok puhák, de még nem elég pirosak, vedd magasabb fokozatra a sütőt, és pirítsd még 10-15 percig.

Kefirben pácolt csirkecomb

forrás: femina

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Így készítsd a hatlapos krémest
Így készítsd a hatlapos krémest, recept

  Ha szeretnél régi ízeket felidézni, a hatlapos krémessel sikerülni fog. Tartsd kéznél ezt a receptet! Hosszú, téli délutánokon a...

Close