Kecskesajtos Zöldsaláta

Saláta hozzávalói (1 főre számítva)
80-100 g vegyes zöldség (itt: karfiol, brokkoli, cukorborsó, zöldbab)
2-3 g fűszernövény
80 g kecskesajt
50 g kecskejoghurt
2-3 ek vinegrett (ecetolaj-öntet)
A zöldségeket röviden blansírozzuk, hogy ne legyen nyers, de ne is legyen főtt, legyen „salátahangulata“. Nagyjából legyenek egyforma darabok: elrendezzük őket a tányéron, kecskesajtot teszünk közéjük, körbeöntjük a joghurttal és a salátaöntettel.
Vinegrett (ecetolaj-öntet)
100 ml olívaolaj
100 ml paradicsomvíz
1 kk mustár
1 csapott kk cukor
1 csapott kk só
kevés fokhagyma (éles késsel nagyon finomra vágva)
Az ízesítőket először mindig a vizes komponensben (ecet, citromlé, pardicsomlé stb) oldjuk fel. Ez esetben tehát az olaj kivételével mindent beleteszünk egy befőttesüvegbe, összekeverjük, majd hozzadjuk az olajat, és az egészet alaposan összerázzuk.
Tartósabb emulzió keletkezik, ha az olajat apránként verjük bele a vizes alapba.