2022. augusztus 04.

Select your Top Menu from wp menus
Kecskesajtos paradicsomos tészta, recept

Kecskesajtos paradicsomos tészta, recept

 

A paradicsomszósz-tészta legkézenfekvőbb kiegészítője a parmezán. De tudjátok-e, hogy friss kecskesajttal legalább annyira jó lesz, de egy sokkal frissebb, lendületesebb ízt kap?

Szorgalmas háziasszonyok vagy leveszik a spejz polcáról a nyáron elrakott paradicsomszószt, vagy vesznek készet, de akár készíthetnek is, a lényeg, hogy legyen, és hogy kellemes olasz ízvilágot tudjon felmutatni. A tésztával hasonlóan lehet szabadon gondolkozni, szinte bármilyen megfelelő lesz, viszont a kecskesajt friss, és puha kell hogy legyen, illetve azzal lehet variálni csak, hogy natúr, vagy fűszeres-e.

Ami nagyon fontos, hogy forrónak kell lenni a paradicsomos tésztának, mert csak akkor fog elolvadni, és krémessé válni a kecskesajt, ha finoman elolvad a paradicsomos tésztán. Ezt úgy lehet elérni, hogy a paradicsomszószt felforraljuk egy serpenyőben, amire rászedjük a kész tésztát,( a forró vízből közvetlenül, egyenesen bele a serpenyőbe, rá a szószra – és nem fordítva!) majd azonnal tányérra szedjük, és a sajtot rámorzsoljuk a tésztára.

Kecskesajtos paradicsomos tészta

Nem egy bonyolult recept, de hiszem, hogy sokaknak eszébe sem jut a parmezánon kívül más sajtot használni. Arról nem is beszélve, hogy a gyors ebédek, és vacsorák receptjeiből sosem lehet elég, úgyhogy próbáljátok ki. Friss, krémes, üde ízvilágú. Kábé annyi a különbség a parmezános, és a kecskesajtos változat között, mint egy felnőtt  oroszlán, és egy gyerek vizsla között. Az elsö tapasztalt, tiszteletet parancsoló, sokat tudó, távolság tartó, a másik lendületes, simogató, közvetlen, és pajkos.

forrás: kajapiazongora

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
gyors Spárga carbonara
Gyors Spárga carbonara, recept

  A szükség hozta ebéd. 20 percem volt bármire, de leginkább egy ebédre. Ennyi idő alatt még egy pizza sem...

Close