Kecske sajtos – Cukkíni tekercs
Hozzávalók:
- 1 db cukkini
- 65 g kecskesajt (natúr, zsíros, lágy sajt)
- 7 szem olívabogyó (zöld, magozott)
- só
- bors – fekete (tört)
- olívaolaj
Elkészítés
1. A cukkinit megmossuk, majd késsel vagy szeletelővel vékonyabb, pár miliméteres szeleteket vágunk belőle.
2. Olívaolajjal megkenjük a szeletek mindkét oldalát, majd grillserpenyőben kb. 3-3 perc alat megsütjük a cukkinit. Közben mindkét oldalát enyhén sózzuk, borsozzuk.
3.A cukkinilapokat kivesszük a serpenyőből, rászeleteljük, vagy tördeljük a kecskesajtot.
4. Feltekerjük a szeleteket. Mindegyik tetejére 1-1 szem olívabogyót teszünk, és fogpiszkálóval átszúrjuk őket, hogy ne nyíljanak szét.
5.Előételként tálaljuk, vagy laza vacsorának is megfelel.