Jóság szelet

Jóság szelet

Hozzávalók 4 főre

  • fél kg leveles tészta
  • 1 üveg meggybefőtt
  • 8 ek búzadara
  • 3 ek cukor
  • 2 cs vaníliás puding
  • 8 dl tej
  • 3 ek cukor
  • 25 dkg Rama
  • margarin
  • fél l tejszín

 

 

Elkészítés:

66058_440910412624342_206837664_n-480x299[1]

 

Ha a tészta kiengedett ketté vágjuk. Kinyújtjuk az egyik tésztát egy 25*35 cm-es téglalapra, majd egy tepsi hátán szép pirosra sütjük, 180 fokon pár perc alatt. A másikat is kinyújtjuk, de ezt kockákra vágjuk, majd így sütjük meg.A meggyes krémhez a meggy levét felfogjuk, elkeverjük benne a búzadarát és a cukrot, majd állandó keverés mellett besűrűsítjük. A meggyet apró darabokra vágjuk, majd belekeverjük a krémbe. Ezt a krémet még langyosan az alsó lapra simítjuk. A vaníliás krémhez a tejben felfőzzük a pudingporokat a cukorral, majd ha langyosra hűlt hozzáadjuk a kihabosított Rama margarint. Ezt a krémet a meggyes krémre simítjuk.A tejszínt felverjük keményre, majd rásimítjuk óvatosan a vaníliás krémre. A tetejét kirakjuk a kockákra vágott lappal. Tetejét porcukorral megszórjuk.

Forrás: olcso-receptek.hu