Vegyes (kásás-rizses) töltött káposzta, recept
A Vegyes (kásás-rizses) töltött káposzta Hozzávalói 8-10 személyre:
- 50 dkg darált sertéshús,
- 1 nagy füstölt csülök,
- 10 dkg rizs,
- 10 dkg kukorica kása,
- 2 fej savanyú káposzta,
- 2 hagyma,
- 3-4 evőkanál olaj,
- 2-3 dl paradicsomlé,
- só, bors,
- fűszerpaprika,
- 1 kötés szárított csombor és kapor
A Vegyes (kásás-rizses) töltött káposzta Elkészítése:
A kukorica kását több rend vízben megmossuk, 10 percig hideg vízben állni hagyjuk, majd leszűrjük. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, az olajon üvegesre dinszteljük, majd beletesszük a kását és többször átkavarva, 10-15 percig pároljuk. A csülökről körülbelül fele húst a szalonnájával együtt levágjuk és apró kockákra vagdaljuk, majd hozzáadjuk a darált húshoz. Sóval, borssal, fűszerpaprikával ízesítjük, hozzáadjuk az időközben langyosra hűlt hagymás kását, az átmosott és lecsöpögtetett rizst, a paradicsomlé felét és alaposan összedolgozzuk.
A káposztának kivágjuk a torzsáját és a leveleket szétbontjuk, megormozzuk, ha nagyon nagyok, akkor középen kettőbe vágjuk őket. A masszából egy evőkanálnyit a káposztalevél egyik szélére rakjuk, a levelet szorosan feltekerjük, az ujjunkkal a két szélén a levelet bedugjuk. Addig folytatjuk, míg a hozzávalók elfogynak. Egy edény aljára tesszük az ormozáskor leesett káposztacsíkokat, a csombort meg a kaprot, befedjük a megmaradt és összevágott káposztával, ráhelyezzük a csülköt, majd a töltelékeket körben egymás mellé rakjuk, ha szükséges két-három sorban is. Meglocsoljuk a megmaradt paradicsomlével, az egészet befedjük káposztalevelekkel és felöntjük vízzel. Lassú tűzön 2-2,5 óra alatt megfőzzük.Tejföllel tálaljuk.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: Aledakonyhaja.blogspot.hu