Vegyes (kásás-rizses) töltött káposzta, recept

Vegyes (kásás-rizses) töltött káposzta, recept

A Vegyes (kásás-rizses) töltött káposzta Hozzávalói 8-10 személyre:

  • 50 dkg darált sertéshús,
  • 1 nagy füstölt csülök,
  • 10 dkg rizs,
  • 10 dkg kukorica kása,
  • 2 fej savanyú káposzta,
  • 2 hagyma,
  • 3-4 evőkanál olaj,
  • 2-3 dl paradicsomlé,
  • só, bors,
  • fűszerpaprika,
  • 1 kötés szárított csombor és kapor

Vegyes (kásás-rizses) töltött káposzta
A Vegyes (kásás-rizses) töltött káposzta Elkészítése:

A kukorica kását több rend vízben megmossuk, 10 percig hideg vízben állni hagyjuk, majd leszűrjük. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, az olajon üvegesre dinszteljük, majd beletesszük a kását és többször átkavarva, 10-15 percig pároljuk. A csülökről körülbelül fele húst a szalonnájával együtt levágjuk és apró kockákra vagdaljuk, majd hozzáadjuk a darált húshoz. Sóval, borssal, fűszerpaprikával ízesítjük, hozzáadjuk az időközben langyosra hűlt hagymás kását, az átmosott és lecsöpögtetett rizst, a paradicsomlé felét és alaposan összedolgozzuk.

A káposztának kivágjuk a torzsáját és a leveleket szétbontjuk, megormozzuk, ha nagyon nagyok, akkor középen kettőbe vágjuk őket. A masszából egy evőkanálnyit a káposztalevél egyik szélére rakjuk, a levelet szorosan feltekerjük, az ujjunkkal a két szélén a levelet bedugjuk. Addig folytatjuk, míg a hozzávalók elfogynak. Egy edény aljára tesszük az ormozáskor leesett káposztacsíkokat, a csombort meg a kaprot, befedjük a megmaradt és összevágott káposztával, ráhelyezzük a csülköt, majd a töltelékeket körben egymás mellé rakjuk, ha szükséges két-három sorban is. Meglocsoljuk a megmaradt paradicsomlével, az egészet befedjük káposztalevelekkel és felöntjük vízzel. Lassú tűzön 2-2,5 óra alatt megfőzzük.Tejföllel tálaljuk.

Vegyes (kásás-rizses) töltött káposzta

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: Aledakonyhaja.blogspot.hu