Karfiollal töltött paradicsompaprika, recept

A Karfiollal töltött paradicsompaprika Hozzávalói:
- 5 kg paradicsompaprika (gogos),
- 2 nagyobb fej karfiol,
- 3 l víz, 3 dl ecet,
- 15 dkg cukor,
- 3 evőkanál só,
- 1 evőkanál szemes bors,
- 2 evőkanál mustármag,
- 5-6 babérlevél,
- zellerlevél, torma, szalicil
A Karfiollal töltött paradicsompaprika Elkészítése:
a paradicsompaprikáknak levágjuk a száras részét, kicsumázzuk és megmossuk. A karfiolt rózsáira szedjük és szintén megmossuk. A vizet felfőzzük a sóval, a cukorral, az ecettel és a fűszerekkel. Mikor a víz forr, rendre, amennyi egyszerre belefér a fazékba, beletesszük a karfiol rózsákat, majd a paradicsompaprikákat és 1 percig hagyjuk, majd szűrőkanállal kiemeljük.
Kicsit hűlni hagyjuk, majd a paradicsompaprikákat megtöltjük a karfiollal és tiszta üvegkannákba rakjuk jó szorosan. Zellerlevelet és tormát teszünk közéje. A vízbe kevés szalicilt főzünk és feltöltjük vele az üvegeket. Lezárjuk és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: aledakonyhaja.blogspot.hu