Karfiollal töltött paradicsompaprika, recept

Karfiollal töltött paradicsompaprika, recept

A Karfiollal töltött paradicsompaprika Hozzávalói:

  • 5 kg paradicsompaprika (gogos),
  • 2 nagyobb fej karfiol,
  • 3 l víz, 3 dl ecet,
  • 15 dkg cukor,
  • 3 evőkanál só,
  • 1 evőkanál szemes bors,
  • 2 evőkanál mustármag,
  • 5-6 babérlevél,
  • zellerlevél, torma, szalicil

A Karfiollal töltött paradicsompaprika Elkészítése:

a paradicsompaprikáknak levágjuk a száras részét, kicsumázzuk és megmossuk. A karfiolt rózsáira szedjük és szintén megmossuk. A vizet felfőzzük a sóval, a cukorral, az ecettel és a fűszerekkel. Mikor a víz forr, rendre, amennyi egyszerre belefér a fazékba, beletesszük a karfiol rózsákat, majd a paradicsompaprikákat és 1 percig hagyjuk, majd szűrőkanállal kiemeljük.

Kicsit hűlni hagyjuk, majd a paradicsompaprikákat megtöltjük a karfiollal és tiszta üvegkannákba rakjuk jó szorosan. Zellerlevelet és tormát teszünk közéje. A vízbe kevés szalicilt főzünk és feltöltjük vele az üvegeket. Lezárjuk és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Karfiollal töltött paradicsompaprika

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: aledakonyhaja.blogspot.hu