PILÓTA keksz házilag – recept

PILÓTA keksz házilag – recept

A PILÓTA keksz házilag Hozzávalói a világos kekszhez:

  • 300 g finomliszt
  • 80 g porcukor
  • 180 g hideg vaj
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 tojás sárgája
  • 2 evőkanál tejszín
  • 1 teáskanál sütőpor
  • fél mokkáskanál őrölt fahéj/gyömbér

Hozzávalók a kakaós kekszhez:

  • 300 g finomliszt
  • 100 g porcukor
  • 180 g hideg vaj
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 tojás sárgája
  • 1-2 evőkanál tejszín
  • 1 teáskanál sütőpor

Hozzávalók a krémhez:

  • 20 dkg vaj megolvasztva
  • 6 dkg kakaópor
  • 15 dkg porcukor
  • 1-2 narancs reszelt héja
  • 1 teáskanál mézeskalács fűszer (elhagyható)

PILÓTA keksz házilag

1. Először elkészítjük a tésztákat. A világos tészta hozzávalóit kimérjük és összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük 1 órára.

2. Elkészítjük a barna tésztát is: az alapanyagokat kimérjük és összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük 1 órára.

3. Ha letelt az idő, lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk és sütipecsétes kiszúróval kiszaggatjuk – persze nyilván lehet sima pogácsa szaggatóval is szaggatni, csak akkor nem lesz ilyen szép hóemberes, hókristályos, fenyőfás:)

4. 180 fokos sütőben 12-15 percig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni a kekszeket.

5. Elkészítjük a krémet: az olvasztott vajat kikeverjük a kakaóporral, porcukorral, mézeskalács fűszerrel és a narancshéjjal. Ha simára kevertük, hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

6. A kihűlt kekszeket összeragasztjuk a krémmel és kész is az isteni finom kekszünk!!!

Forrás: csakapuffin.cafeblog.hu