PILÓTA keksz házilag – recept

A PILÓTA keksz házilag Hozzávalói a világos kekszhez:
- 300 g finomliszt
- 80 g porcukor
- 180 g hideg vaj
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 tojás sárgája
- 2 evőkanál tejszín
- 1 teáskanál sütőpor
- fél mokkáskanál őrölt fahéj/gyömbér
Hozzávalók a kakaós kekszhez:
- 300 g finomliszt
- 100 g porcukor
- 180 g hideg vaj
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 tojás sárgája
- 1-2 evőkanál tejszín
- 1 teáskanál sütőpor
Hozzávalók a krémhez:
- 20 dkg vaj megolvasztva
- 6 dkg kakaópor
- 15 dkg porcukor
- 1-2 narancs reszelt héja
- 1 teáskanál mézeskalács fűszer (elhagyható)
1. Először elkészítjük a tésztákat. A világos tészta hozzávalóit kimérjük és összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük 1 órára.
2. Elkészítjük a barna tésztát is: az alapanyagokat kimérjük és összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük 1 órára.
3. Ha letelt az idő, lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk és sütipecsétes kiszúróval kiszaggatjuk – persze nyilván lehet sima pogácsa szaggatóval is szaggatni, csak akkor nem lesz ilyen szép hóemberes, hókristályos, fenyőfás:)
4. 180 fokos sütőben 12-15 percig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni a kekszeket.
5. Elkészítjük a krémet: az olvasztott vajat kikeverjük a kakaóporral, porcukorral, mézeskalács fűszerrel és a narancshéjjal. Ha simára kevertük, hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
6. A kihűlt kekszeket összeragasztjuk a krémmel és kész is az isteni finom kekszünk!!!
Forrás: csakapuffin.cafeblog.hu