2021. január 09.

Select your Top Menu from wp menus
Karácsonyi mini sajttorták, recept

Karácsonyi mini sajttorták, recept

Gyönyörű last minute karácsonyi sütik: mini sajttorta és a karácsonyi pavlova

Minden megvan már, csak azt nem tudod, mi legyen a karácsonyi süti? Segítünk! Bármelyiket is választjátok e 3 süti közül, méltó zárása lesz egy isteni karácsonyi menünek.

A karácsonyi sütik javát már megsütöttük – és egy részét meg is ettük:): kész a tökéletes mézeskalács, a bejgli, a zserbó és a sós karácsonyi sütikre is pontos tervünk van, így már tényleg csak a karácsonyi menüt lezáró desszertet kell kiválasztani, és komplett lesz a sütiválaszték.

 

 

A Karácsonyi mini sajttorták Hozzávalói 6 db mini tortához (vagy egy kb. 24 cm átmérőjű tortához)

Az alaphoz:

  • 20 dkg zabkeksz
  • 10 dkg olvasztott vaj

A krémhez:

  • 30 dkg mascarpone
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 8 dkg porcukor
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 1 tk. mézeskalács fűszer
  • 1 narancs reszelt héja
  • 2-3 dkg kandírozott narancshéj
  • 2 dl hideg habtejszín

A tetejére:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1-2 dkg kandírozott narancshéj
  • 1. A zabkekszet ledaráljuk és összekeverjük az olvasztott vajjal. Desszertgyűrűkbe nyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon.

2. A mascarponét kikeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a fűszerekkel. Hozzáadjuk a darált diót, a kandírozott narancsot és a narancshéjat.

3. A tejszínt habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal a mascarponés krémhez forgatjuk.

4. A tejszínes mascarponét rákanalazzuk a kekszalapra, és visszatesszük a hűtőbe.

5. Tálaláskor étcsokoládét csorgatunk, és apróra vágott kandírozott narancsot szórunk a tetejére.

Karácsonyi mini sajttorták

forrás: nlcafe

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Karácsonyi pavlova
Karácsonyi pavlova, recept

Gyönyörű last minute karácsonyi sütik: mini sajttorta és a karácsonyi pavlova Minden megvan már, csak azt nem tudod, mi legyen...

Close