Gyönyörű last minute karácsonyi sütik: mini sajttorta és a karácsonyi pavlova
Minden megvan már, csak azt nem tudod, mi legyen a karácsonyi süti? Segítünk! Bármelyiket is választjátok e 3 süti közül, méltó zárása lesz egy isteni karácsonyi menünek.
A karácsonyi sütik javát már megsütöttük – és egy részét meg is ettük:): kész a tökéletes mézeskalács, a bejgli, a zserbó és a sós karácsonyi sütikre is pontos tervünk van, így már tényleg csak a karácsonyi menüt lezáró desszertet kell kiválasztani, és komplett lesz a sütiválaszték.
A Karácsonyi mini sajttorták Hozzávalói 6 db mini tortához (vagy egy kb. 24 cm átmérőjű tortához)
Az alaphoz:
- 20 dkg zabkeksz
- 10 dkg olvasztott vaj
A krémhez:
- 30 dkg mascarpone
- 1 tasak vaníliás cukor
- 10 dkg darált dió
- 8 dkg porcukor
- 1 tk. őrölt fahéj
- 1 tk. mézeskalács fűszer
- 1 narancs reszelt héja
- 2-3 dkg kandírozott narancshéj
- 2 dl hideg habtejszín
A tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1-2 dkg kandírozott narancshéj
- 1. A zabkekszet ledaráljuk és összekeverjük az olvasztott vajjal. Desszertgyűrűkbe nyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon.
2. A mascarponét kikeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a fűszerekkel. Hozzáadjuk a darált diót, a kandírozott narancsot és a narancshéjat.
3. A tejszínt habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal a mascarponés krémhez forgatjuk.
4. A tejszínes mascarponét rákanalazzuk a kekszalapra, és visszatesszük a hűtőbe.
5. Tálaláskor étcsokoládét csorgatunk, és apróra vágott kandírozott narancsot szórunk a tetejére.
forrás: nlcafe