Karácsonyi Ischler , recept

Ilyet is már régen sütöttem, ráadásul nem találtam azt a receptet, amivel annak idején olyan nagy sikert arattam. Úgyhogy következett az immár szokásos módszer, böngészés a neten. TücsökBogárnál találtam aztán egy olyan hagyományos változatot, ami szimpatikusnak tűnt. Nagyon jó lett, fő kritikusom, a fiam, szerint nem olyan jó ugyan, minta cukrászdai, de azért nagyon finom… Hát ennyi… Az itthoni csokibevonás nem egyszerű dolog, részben megfelelő eszközök, részben a gyakorlat hiánya miatt, de a szépség hiányáért talán kárpótol az ellenőrzött alapanyagfelhasználás el (mert linzerféléknél azért bele lehet futni egy-egy szinte ehetetlenül margarinos, avas ízű „remekműbe”…)
A Karácsonyi Ischler hozzávalói:
- 48 dkg lisztet képes aprítóban dolgoztam össze (2 részletben)
- 30 dkg margarinnal, majd
- 8 dkg darált dióval,
- 17 dkg cukorral,
- csipet sóval,
- késhegynyi fahéjjal,
- 1 citrom reszelt héjával, valamint
- 2 tojás sárgájával tésztává gyúrtam.
1 órányi pihentetés után kinyújtottam, kiszaggattam a kis korongokat, majd 180 fokos sütőben 8-10 percig sütjük. Ha kihűltek, 2-2 darabot
baracklekvárral összeragasztunk, majd csokival bevonjuk, nekem ehhez a mennyiséghez kb 20 dkg-ra volt szükségem.
Forrás: eszterlancfoz