Karácsonyi diós lekváros torta – Mindenki repetázni fog belőle, recept

Karácsonyi diós lekváros torta – Mindenki repetázni fog belőle, recept

A piskóta puha és nagyon diós! A lekvártól pedig olyan az íze, mintha a nagyika sütötte volna! Számunkra ez a tökéletes diós lekváros sütemény!

A Karácsonyi diós lekváros torta Hozzávalói

  • 4 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 30 dkg liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 10 dkg darált dió
  • 1 teáskanál reszelt narancshéj
  • 10 evőkanál víz

A töltelékhez

  • 6 evőkanál baracklekvár
  • 2 evőkanál darált dió
  • A tetejére
  • 20 dkg vaj
  • 6 dkg darált dió
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 teáskanál neszkávé
  • 1 teáskanál forró víz
  • diószemek a díszítéshez

A Karácsonyi diós lekváros torta Elkészítése

A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk. A tojások sárgáját egyenként hozzáadjuk. A vizet is beledolgozzuk. A lisztet, a sütőport, a lisztet, a narancshéjat és a diót összedolgozzuk, a habhoz adjuk.
A tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk és 180 fokos sütőben nagyjából 35 perc alatt megsütjük.

A Karácsonyi diós lekváros torta Hozzávalói 4 tojás 20 dkg cukor 30 dkg liszt 1 tasak sütőpor 10 dkg darált dió 1 teáskanál reszelt narancshéj 10 evőkanál víz A töltelékhez

Amikor megsült, hagyjuk a formában kihűlni, majd kettőbe vágjuk.
Megkenjük a félbeávgott piskótát a lekvárral és megszórjuk a darált dióval, majd befedjük a piskóta másik felével.
Megcsináljuk a bevonatot: a vajat a cukorral habosra kavarjuk, majd a darált diót is belekeverjük. A neszkávét 1 teáskanál forró vízzel elkeverjük és a vajkrémhez adjuk. A tortát bevonjuk vele.
Diószemekkel csinosítjuk, lehűtve tálaljuk.

forrás: ketkes