2020. november 10.

Select your Top Menu from wp menus
Vöröslencse egytál, kolbász chipsszel

Vöröslencse egytál, kolbász chipsszel

Ez az étel igazán különleges ízvilágot varázsol az asztalra. Én is most először próbáltam ki a vöröslencsét, és felülmúlta a várakozásimat. A konyhában konkrétan olyan illat volt, miközben főztem, hogy folyamatosan kóstolgattam Ízek, színek és illatok kavalkádja, minden túlzás nélkül… De visszatérve: nagyon finom, könnyen puhul, nem kell áztatni, mégis a lencse minden erényével rendelkezik. Kolbásszal, és a picikét savanykás, fűszeres, tejfölös ízével teljesen levett a lábamról ez az egytál!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

A Vöröslencse egytál Hozzávalói:

– 2 és fél bögre vöröslencse (25 dkg)
– 1 fej vöröshagyma
– 3 gerezd fokhagyma
– 2 doboz hámozott, darabolt konzervparadicsom (700-800 g)
– 2 sárgarépa
– 8 dl víz (vagy zöldségalaplé, amennyiben alaplevet használunk, elhagyhatjuk a leveskockát)
– 1 zöldségleveskocka (vagy bármilyen leveskocka)
– 1 csapott evőkanál őrölt, csemege fűszerpaprika
– 1 csapott evőkanál kristálycukor
– fél mokkáskanál bors
– fél mokkáskanál só
– 1 evőkanál 10%-os ecet vagy borecet
– 20 dkg kolbász

+ a tálaláshoz egy kis doboz tejföl vagy natúr joghurt, 1 citrom vagy lime

A Vöröslencse egytál Elkészítése:

Vöröslencse egytál

1. Egy közepes leveses fazékban ropogósra pirítjuk a felkarikázott kolbászt, melyet egy szűrőkanál segítségével kiszedünk egy külön edénybe.
2. A kolbászzsíron üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát is, és további tíz percig pirítjuk az egészet, közepes tűzön.
3. Ezután hozzáadjuk az összenyomott fokhagymát, mellyel még egy percig pirítjuk.
4. Ezután félrehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a paprikát, a cukrot, az ecetet és a borsot is, forraljuk össze, majd adjuk hozzá a paradicsomot, és süssük össze vele.
5. Ha összesült, akkor adjuk hozzá a vizet és a leveskockát (vagy az alaplevet) valamint a lencsét.
6. Főzzük takarékon 30 percig, majd egy botmixerrel pürésíthetünk rajta egy kicsit (de csak picit, maradjanak egybe szemek!), ha szeretnénk. Én legközelebb nem fogok, mert olyan gyönyörű színe van a mixelés előtt.
7. Tejföllel, citrommal és a sült kolbásszal tálaljuk.

A vörös lencsét a Mag, amit akartok biztosította, amit ezúton is köszönök!

Jó étvágyat!

Naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria

Forrás: rupanerkonyha.cafeblog.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Gyümölcskenyér (bögrésen is)

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! A Gyümölcskenyér Hozzávalói: – 1 szűk bögre olvasztott vaj vagy margarin (15 dkg)...

Close