Kapros Tökfőzelék, recept

Kapros Tökfőzelék, recept

A Kapros Tökfőzelék , könnyű gyorsan elkészíthető étel, mely meltó kísérője a nyári forró napoknak. Nagyon ízletesen is elkészíthető a gyerekkori menzás negtív élményekkel ellentétben. Lássuk , hogyan … Egy nagyobb család esetén használjatok nyugodtam akár 4 kg tököt

 

A Kapros Tökfőzelék hozzávalói 6-8 főre:

  • 3 kg friss vagy fagyasztott tök
  • zsír vagy olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 tk édes nemes piros paprika – és saját készítésű füstöltet használtam
  • só, bors
  • 1-2nagyobb csokor friss kapor

Kapros Tökfőzelék

A Kapros Tökfőzelék elkészítése:

  1. Önts egy kevés zsíradékot a fazék aljára, vágd szeletekre a vörös hagymát és kezd el ezen pirítani, majd a végén tedd rá a piros paprikát
  2. Mehet rá a legyalult tök
  3. Sózd meg , hogy levet engedhessen párolás közben a tök, majd fűszerezd: bors, esetleg csombor(borsikafű), akár vegeta is mehet bele
  4. Ha kell, pótold utána a vizet
  5. Főzd puhára
  6. Közben készítsd el a habarást: 1 nagy tejföl( 330g ) , 2-3 ek csökkentett szénhidrát tartalmú liszt vagy aki akrcsú, annak sima BL 55-ös liszt. Egy cukrász habverővel alaposan keverd el; merj hozzá a forró tök levéből és kevergesd el
  7. Öntsd hozzá a habarást a főtt tökhöz és alaposan keverd el.
  8. Forrald fel, majd hagyj rá 3-4 percet forrva és kész.

Jó étvágyat kívánunk