Kapros Tökfőzelék, recept

A Kapros Tökfőzelék , könnyű gyorsan elkészíthető étel, mely meltó kísérője a nyári forró napoknak. Nagyon ízletesen is elkészíthető a gyerekkori menzás negtív élményekkel ellentétben. Lássuk , hogyan … Egy nagyobb család esetén használjatok nyugodtam akár 4 kg tököt
A Kapros Tökfőzelék hozzávalói 6-8 főre:
- 3 kg friss vagy fagyasztott tök
- zsír vagy olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 tk édes nemes piros paprika – és saját készítésű füstöltet használtam
- só, bors
- 1-2nagyobb csokor friss kapor
A Kapros Tökfőzelék elkészítése:
- Önts egy kevés zsíradékot a fazék aljára, vágd szeletekre a vörös hagymát és kezd el ezen pirítani, majd a végén tedd rá a piros paprikát
- Mehet rá a legyalult tök
- Sózd meg , hogy levet engedhessen párolás közben a tök, majd fűszerezd: bors, esetleg csombor(borsikafű), akár vegeta is mehet bele
- Ha kell, pótold utána a vizet
- Főzd puhára
- Közben készítsd el a habarást: 1 nagy tejföl( 330g ) , 2-3 ek csökkentett szénhidrát tartalmú liszt vagy aki akrcsú, annak sima BL 55-ös liszt. Egy cukrász habverővel alaposan keverd el; merj hozzá a forró tök levéből és kevergesd el
- Öntsd hozzá a habarást a főtt tökhöz és alaposan keverd el.
- Forrald fel, majd hagyj rá 3-4 percet forrva és kész.
Jó étvágyat kívánunk