Kakaós palacsinta – Kókuszos túrókrémmel, recept
A Kakaós palacsinta, HOZZÁVALÓi
- 2 db tojás
- só
- 500 ml tej
- 50 g keserű kakaópor
- 250 g liszt
- olaj a sütéshez
- A kókuszos-túrós krémhez:
- 250 g túró
- 100 g natúr krémsajt
- 1 tasak vaníliás cukor
- 100 g kókuszreszelék
A Kakaós palacsinta, ELKÉSZÍTÉSE
1.Habosítsuk fel a tojásokat 1 csipet sóval és a tejjel. Szitáljuk bele a kakaóporral elvegyített lisztet, és alaposan dolgozzuk össze. Pihentessük a tésztát 30 percig.
2.Vékonyan kenjünk ki olajjal egy serpenyőt, forrósítsuk fel, és egyenként süssük ki benne a palacsintákat.
3.A kókuszos-túrós krémhez keverjük simára a túrót a krémsajttal és a vaníliás cukorral, végül forgassuk bele a kókuszreszeléket.
4.Simítsuk a palacsintákra a krémet, és tekerjük fel őket. Éles késsel vágjuk fel mindet 3 cm vastag darabokra, és rendezzük azokat 4 db tányérra. Sárga cseresznyével díszíthetjük.
Naponta új recept ötletekért, látogass meg minket a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: konyhafonok.eu