Kakaós fonott kalács recept
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
A Kakaós fonott kalács Hozzávalói:
- 600 g liszt (+a deszka lisztezéséhez)
- 3 tojás sárgája + a fehérje a kenéshez
- 4 dl tej
- 50 g élesztő
- 60 g cukor
- 2 ek olaj
A töltelékez:
- 250 g puha vaj
- 200 g cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 púpos ek holland kakaópor
A Kakaós fonott kalács Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl tejben egy-egy evőkanál cukorral és liszttel elkeverve felfuttatjuk. Az átszitált lisztet összekeverjük a maradék cukorral, tejjel, a tojássárgájával, és az olajjal. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és robotgéppel vagy kézzel addig dagasztjuk, míg el nem válik az edény falától.
Lisztezett deszkára borítjuk, 6 egyforma nagyságú cipót készítünk belőle, és konyharuhával letakarva, meleg helyen 30 percig kelesztjük őket. Közben robotgéppel összekeverjük a töltelék hozzávalóit.
A cipókat egyenként kb. 30×25 cm-es téglalappá nyújtjuk, lisztezzük, nehogy leragadjon. Mindegyiket megkenjük a kakaós krémmel. A megkent lapokból hosszú hengert formázunk, majd hármat-hármat a megszokott módon összefonunk. A kalácsok két végét az ujjunkkal összenyomjuk, hogy ne válljon szét.
Közepes nagyságú tepsibe tesszük és újabb 40 percig kelesztjük, letakarva. Utána megkenjük a tojásfehérjével és 170 fokos sütőben, 35-40 percig sütjük. Tűpróba!
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: receptneked.hu