Kakaós csiga egy óra alatt, recept
A Kakaós csiga Hozzávalói 10-12 db-hoz:
- 0,5 kg liszt + a jénaihoz
- 3,5 dl langyos tej
- 5 ek porcukor
- 2,5 dkg élesztő
- 8 dkg olvasztott vaj + a kenéshez
- 2 kk fahéj
- Cukrozott kakaópor a szóráshoz (pl. Nesquick, összesen kb. 6 ek)
A Kakaós csiga Elkészítése:
A tejhez adunk egy ek cukrot és az élesztőt, felfuttatjuk. A liszthez adjuk a fahéjat, a maradék cukrot, az élesztős tejet és 5 dkg olvasztott vajat.
Megkenjük a maradék olvasztott vajjal, megszórjuk kakaóval, felgöngyöljük. 5 cm vastag csigákat vágunk belőle, egy vajazott-lisztezett jénaiba tesszük egymástól pár cm távolságra. Hideg sütőbe toljuk, 200 fokig melegítjük, készre sütjük.