Kakaós csiga egy óra alatt, recept

Kakaós csiga egy óra alatt, recept

A Kakaós csiga Hozzávalói 10-12 db-hoz:

  • 0,5 kg liszt + a jénaihoz
  • 3,5 dl langyos tej
  • 5 ek porcukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 8 dkg olvasztott vaj + a kenéshez
  • 2 kk fahéj
  • Cukrozott kakaópor a szóráshoz (pl. Nesquick, összesen kb. 6 ek)

Kakaós csigaA Kakaós csiga Elkészítése:

A tejhez adunk egy ek cukrot és az élesztőt, felfuttatjuk. A liszthez adjuk a fahéjat, a maradék cukrot, az élesztős tejet és 5 dkg olvasztott vajat.

Megkenjük a maradék olvasztott vajjal, megszórjuk kakaóval, felgöngyöljük. 5 cm vastag csigákat vágunk belőle, egy vajazott-lisztezett jénaiba tesszük egymástól pár cm távolságra. Hideg sütőbe toljuk, 200 fokig melegítjük, készre sütjük.

 

Forrás:  atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu