Juhsajtos szalonnás pite, recept

Juhsajtos szalonnás pite, recept

A Juhsajtos szalonnás pite Hozzávalói 4 személyre:

a tésztához:

  • 10 dkg liszt,
  • 4 dkg zsír,
  • hideg víz,
  • só;

a feltéthez:

  • 12 dkg juhsajt,
  • 10 dkg húsos szalonna,
  • 4 tojás,
  • 1 dl tejföl,
  • 2 zöldhagyma,
  • só, bors,
  • kevés zsír a formához.

Juhsajtos szalonnás pite
A Juhsajtos szalonnás pite Elkészítése:

A tésztához a hideg zsírt gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a lisztben, megsózzuk és kevés hideg vízzel összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük. Közben a hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk, a juhsajtot pedig kockákra. A bacont vékony csíkokra vágjuk és serpenyőben zsírjára sütjük. A tojásokat felverjük, sózzuk, borsózzuk és összekavarjuk a tejföllel. A pitetésztát kinyújtjuk, kizsírozott piteformába tesszük és előmelegített sütőben, 10 percig sütjük.

Kivesszük, beleszórjuk a sajtot, a zöldhagyma és a bacon felét, rátöltjük a tejfölös tojást és rászórjuk a megmaradt zöldhagymát meg a bacont. Visszatoljuk a sütőbe és további 15 percig sütjük. Melegen tálaljuk.

Juhsajtos szalonnás pite

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: Aledakonyhaja.blogspot.hu