Juhsajtos szalonnás pite, recept
A Juhsajtos szalonnás pite Hozzávalói 4 személyre:
a tésztához:
- 10 dkg liszt,
- 4 dkg zsír,
- hideg víz,
- só;
a feltéthez:
- 12 dkg juhsajt,
- 10 dkg húsos szalonna,
- 4 tojás,
- 1 dl tejföl,
- 2 zöldhagyma,
- só, bors,
- kevés zsír a formához.
A Juhsajtos szalonnás pite Elkészítése:
A tésztához a hideg zsírt gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a lisztben, megsózzuk és kevés hideg vízzel összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük. Közben a hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk, a juhsajtot pedig kockákra. A bacont vékony csíkokra vágjuk és serpenyőben zsírjára sütjük. A tojásokat felverjük, sózzuk, borsózzuk és összekavarjuk a tejföllel. A pitetésztát kinyújtjuk, kizsírozott piteformába tesszük és előmelegített sütőben, 10 percig sütjük.
Kivesszük, beleszórjuk a sajtot, a zöldhagyma és a bacon felét, rátöltjük a tejfölös tojást és rászórjuk a megmaradt zöldhagymát meg a bacont. Visszatoljuk a sütőbe és további 15 percig sütjük. Melegen tálaljuk.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: Aledakonyhaja.blogspot.hu