Juharszirupos-pekándiós szívek, recept

A recept egy klasszikus vajas, citromhéjjal fűszerezett kelt tészta, amit a Lívia által előírt pekándió háromszorosával töltöttem. Hiába, én imádom a diót.
A Juharszirupos-pekándiós szívek Hozzávalói:
- 50 dkg liszt
- 3 dkg friss élesztő
- 2,5 dl langyos tej
- 3 kanál barna cukor
- 2 citrom reszelt héja
- 6 dkg puha vaj
- 2 egész tojás
- csipet só
A töltelékhez:
- 30 dkg pekándió
- 1-1,2 dl juharszirup
A tetejére:
- 1 marék pekándió
- 1 egész tojás
A Juharszirupos-pekándiós szívek elkészítése:
A darált pekándiót összekeverjük a juharsziruppal.
A langyos tejbe elkeverünk kevés cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a többi alapanyagot és alaposan kidagasztjuk az élesztős tejjel. Rugalmas, selymes tésztacipót kapunk, melyet letakarunk és 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztából kissé kinyomkodjuk a levegőt, két részre osztjuk és két széles téglalappá nyújtjuk.
Mindkét lapot megkenjük töltelékkel, majd szorosan feltekerjük.
Mindkét nagy hengert hat lehetőleg egyforma darabba vágunk, majd minden kis tésztahenget hosszában kettészelünk, épp 1-2 cm maradjon egészben a végében. A kettévágott fonatokat szív formára pöndörítjük, a szívek végét-alul pedig kissé megtekerjük, hogy ne nyíljanak szét.
Sütőpapíros tepsibe helyezzük a kelt, juharszirupos sütményeket, megkenjük felvert tojással, meghintjük durvára vágott pekándióval, majd 180 C fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Forrás: kisildi