Juharszirupos-pekándiós szívek, recept

Juharszirupos-pekándiós szívek, recept

 

A recept egy klasszikus vajas, citromhéjjal fűszerezett kelt tészta, amit a Lívia által előírt pekándió háromszorosával töltöttem. Hiába, én imádom a diót.

A Juharszirupos-pekándiós szívek Hozzávalói:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg friss élesztő
  • 2,5 dl langyos tej
  • 3 kanál barna cukor
  • 2 citrom reszelt héja
  • 6 dkg puha vaj
  • 2 egész tojás
  • csipet só

A töltelékhez:

  • 30 dkg pekándió
  • 1-1,2 dl juharszirup

A tetejére:

  • 1 marék pekándió
  • 1 egész tojás

A Juharszirupos-pekándiós szívek elkészítése:

A darált pekándiót összekeverjük a juharsziruppal.
A langyos tejbe elkeverünk kevés cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a többi alapanyagot és alaposan kidagasztjuk az élesztős tejjel. Rugalmas, selymes tésztacipót kapunk, melyet letakarunk és 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztából kissé kinyomkodjuk a levegőt, két részre osztjuk és két széles téglalappá nyújtjuk.

Juharszirupos-pekándiós szívek

Mindkét lapot megkenjük töltelékkel, majd szorosan feltekerjük.
Mindkét nagy hengert hat lehetőleg egyforma darabba vágunk, majd minden kis tésztahenget hosszában kettészelünk, épp 1-2 cm maradjon egészben a végében. A kettévágott fonatokat szív formára pöndörítjük, a szívek végét-alul pedig kissé megtekerjük, hogy ne nyíljanak szét.
Sütőpapíros tepsibe helyezzük a kelt, juharszirupos sütményeket, megkenjük felvert tojással, meghintjük durvára vágott pekándióval, majd 180 C fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Forrás: kisildi