Jól harapható és egyben omlós Csöröge fánk, recept
Így lesz igazán nagyon tömör , jól harapható és omlós a csörögéd, tégy egy próbát TE is
Az omlós Csöröge Hozzávalói, 6 fő részére:
- 40 dkg liszt
- tejföl a tészta könnyű nyújthatóságához
- 4 tojás sárgája
- 2 ek rum vagy aroma(kevesebb ebből)
- 1 cs sütőpor
- 2 ek. cukor
- egy csipet só
- por és vaníliás cukor a tetejére
Az omlós Csöröge Elkészítése:
Készíts elő egy tálat , öntsd bele a lisztet, rumot, tojások sárgáját, cukrot. Gyúrd jól össze az egészet. Tedd félre, pihentesd 30 percet
1/3 újjnyi vastagságúra nyújtsd ki egy deszkán és derelye vágóval az alábbi képen látható formákat vágj, közepén egy bemetszéssel.
Majd fogd meg az egyik sarkát a csörögének és húz át az alőre bemetszett vágaton. Alakítsd majd a kezeddel.
Hevíts fel egy serpenyőben étolajat és ebben süsd szép aranybarnára. Hintsd – szitáld meg a végén vaníliacukros porcukor keverékkel.
Jő étvágyat kíván a Pikantéria csapata!
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala