Jól harapható és egyben omlós Csöröge fánk, recept

Így lesz igazán nagyon tömör , jól harapható és omlós a csörögéd, tégy egy próbát TE is

 

Az omlós Csöröge Hozzávalói, 6 fő részére:

 

  • 40 dkg liszt
  • tejföl a tészta könnyű nyújthatóságához
  • 4 tojás sárgája
  • 2 ek rum vagy aroma(kevesebb ebből)
  • 1 cs sütőpor
  • 2 ek. cukor
  • egy csipet só
  • por és vaníliás cukor a tetejére

 

Az omlós Csöröge Elkészítése:

 

Készíts elő egy tálat , öntsd bele a lisztet, rumot, tojások sárgáját, cukrot. Gyúrd jól össze az egészet. Tedd félre, pihentesd 30 percet

1/3 újjnyi vastagságúra nyújtsd ki egy deszkán és derelye vágóval az alábbi képen látható formákat vágj, közepén egy bemetszéssel.

 

omlós csöröge

 

Majd fogd meg az egyik sarkát a csörögének és húz át az alőre bemetszett vágaton. Alakítsd majd a kezeddel.

Hevíts fel egy serpenyőben étolajat és ebben süsd szép aranybarnára. Hintsd – szitáld meg a végén vaníliacukros porcukor keverékkel.

 

omlós csöröge

 

Jő étvágyat kíván a Pikantéria csapata!

 

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala