Joghurtos – Málna Krémleves

Joghurtos – Málna Krémleves

Hozzávalók:

  • 170 g málna
  • 100 g joghurt – natúr
  • 2 evőkanál porcukor
  • 150 ml bogyós gyümölcslé
  • 150 ml tejszín (30-32%-os)

Elkészítés:

joghurtos-tejszines-malnaleves
1. A málnát mossuk meg és egy botmixerrel pürésítsük, majd egy szűrőn passzírozzuk át, hogy a magokat eltávolíthassuk.
2. Adjuk az átpasszírozott, mag nélküli málnához a joghurtot és a gyümölcslevet és keverjük el. Hűtsük be 1 órára.

joghurtos-tejszines-malnaleves1
3. A tejszínt robotgéppel verjük lágy habbá.
4. Vegyük ki a hűtőből a málnás joghurtot és keverjük bele a felvert tejszínt.
5. Friss málnaszemekkel, esetleg kevés tejszínhabbal tálaljuk.