Joghurtos barackleves – recept

Joghurtos barackleves – recept

A Joghurtos barackleves Hozzávalói:

  • 1 kg barack és nektarin vegyesen
  • 5 ek barnacukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • 7,5 dl víz
  • 1/2 kg lecsepegtetett joghurt
  • 1 tojássárgája
  • 1/2 ek kukoricaliszt
  • áfonya, ribizli a tálaláshoz

Joghurtos barackleves

A tojássárgáját elkeverjük a liszttel, hozzáadjuk a joghurtot és simára keverjük. Felöntjük 2 dl vízzel, elkeverjük és félretesszük.

Közepes lábosba feltesszük főni a kimagozott barackok háromnegyedét a maradék vízzel, sóval, cukorral, vaníliás cukorral. Amikor a gyümölcs puha, az egészet selymesre turmixoljuk. Visszaöntjük a lábosba, hozzáadjuk a joghurtos keveréket és forráspontig hevítjük. Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd a hűtőbe tesszük fogyasztásig. Tálaláskor hozzáadjuk a maradék felkockázott barackot, áfonyát, ribizlit.

Forrás: streetkitchen.blog.hu