Joghurtos barackleves – recept

A Joghurtos barackleves Hozzávalói:
- 1 kg barack és nektarin vegyesen
- 5 ek barnacukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 7,5 dl víz
- 1/2 kg lecsepegtetett joghurt
- 1 tojássárgája
- 1/2 ek kukoricaliszt
- áfonya, ribizli a tálaláshoz
A tojássárgáját elkeverjük a liszttel, hozzáadjuk a joghurtot és simára keverjük. Felöntjük 2 dl vízzel, elkeverjük és félretesszük.
Közepes lábosba feltesszük főni a kimagozott barackok háromnegyedét a maradék vízzel, sóval, cukorral, vaníliás cukorral. Amikor a gyümölcs puha, az egészet selymesre turmixoljuk. Visszaöntjük a lábosba, hozzáadjuk a joghurtos keveréket és forráspontig hevítjük. Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd a hűtőbe tesszük fogyasztásig. Tálaláskor hozzáadjuk a maradék felkockázott barackot, áfonyát, ribizlit.
Forrás: streetkitchen.blog.hu