Zabos joghurtos epertorta, recept

Legkisebb fiam kifejezetten imádta ezt a tortát. Rém egyszerű összedobni!
A Zabos joghurtos epertorta Hozzávalói:
- 250 g zabpehely
- 120 g vaj
- 80 g cukor
- 2x 375 g natúr joghurt (nagy dobozos)
- 20 g zselatin
- 100 g cukor
- 2.5 dl habtejszín
- 500 g eper
Az alaphoz egy tálban összemorzsoljuk a zabpelyhet a vajjal. Hozzákeverjük a cukrot, majd egy 26 cm-es, sütőpapírral kibélelt kerek tortaforma aljába nyomkodjuk a masszát. Elmelegített, 180 fokos sütőben 15 percig sütjük. Ezalatt a joghurtot kézi habverővel összekeverjük a cukorral és a zselatinnal, majd langyosra melegítjük.
Mikor a cukor elolvad, akkor már tökéletes. Főzni nem szabad, csak addig melegíteni, míg a zselatin felolvad. Mikor már kezd hűlni, összesűrűsödni, akkor felverjük a tejszínt, hozzákeverjük a joghurthoz robotgéppel, (így szép egyenletesen sima lesz) majd ráöntjük a zabos alapra. Hűtőben hűtjük tovább, pár óra kell a joghurtnak, míg megdermed. Eperrel tálaljuk.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: falusilibak.cafeblog.hu