Zabos joghurtos epertorta, recept

Zabos joghurtos epertorta, recept

Legkisebb fiam kifejezetten imádta ezt a tortát. Rém egyszerű összedobni!

Zabos joghurtos epertorta

A Zabos joghurtos epertorta Hozzávalói:

  • 250 g zabpehely
  • 120 g vaj
  • 80 g cukor
  • 2x 375 g natúr joghurt (nagy dobozos)
  • 20 g zselatin
  • 100 g cukor
  • 2.5 dl habtejszín
  • 500 g eper

Az alaphoz egy tálban összemorzsoljuk a zabpelyhet a vajjal. Hozzákeverjük a cukrot, majd egy 26 cm-es, sütőpapírral kibélelt kerek tortaforma aljába nyomkodjuk a masszát. Elmelegített, 180 fokos sütőben 15 percig sütjük. Ezalatt a joghurtot kézi habverővel összekeverjük a cukorral és a zselatinnal, majd langyosra melegítjük.

Zabos joghurtos epertorta

Mikor a cukor elolvad, akkor már tökéletes. Főzni nem szabad, csak addig melegíteni, míg a zselatin felolvad. Mikor már kezd hűlni, összesűrűsödni, akkor felverjük a tejszínt, hozzákeverjük a joghurthoz robotgéppel, (így szép egyenletesen sima lesz) majd ráöntjük a zabos alapra. Hűtőben hűtjük tovább, pár óra kell a joghurtnak, míg megdermed. Eperrel tálaljuk.

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

 

Forrás: falusilibak.cafeblog.hu