Joghurtban pácolt omlós csirkecomb, recept

Joghurtban pácolt omlós csirkecomb, recept

A joghurtban pácolt omlós csirkecomb könnyű és finom ebéd, és még a diétádnak sem ártasz vele.

Ha előző este bepácolod a joghurtos csirkecombot, másnap már csak annyi a dolgod, hogy sütőbe tedd, és máris kész az ízletes vacsora. A körettel sem kell bajlódnod, hiszen nagyon ízletes friss salátával és más zöldségekkel.

Joghurtban pácolt csirkecomb Hozzávalói 4 személyre:

  • 4 csirkecomb
  • 2 doboz natúr joghurt
  • 2 fokhagyma
  • egy csipet majoránna
  • egy csipet petrezselyem

A salátához:

  • 1 csomag mirelit zöldégmix
  • fél fej jégsaláta
  • fél fej vöröskáposzta
  • 2 doboz natúr joghurt
  • 1 konzerv kukorica
  • 1 teáskanál aprított kapor

Elkészítés ideje:
Előkészítés: 20 perc, elkészítés: 35 perc

A Joghurtban pácolt omlós csirkecomb Elkészítése:

A páchoz keverd össze a joghurtot a pépesre tört fokhagymával, a majoránnával és a petrezselyemmel. A csirkecombokat alaposan mosd meg, majd forgasd bele a joghurtos pácba, aztán éjszakára rakd hűtőbe, hogy a pác szépen beleivódjon a húsba. Így lesz a csirke igazán ízletes.

Másnap rakd tepsibe, és alufólia alatt 180 fokon, azaz elektromos tűzhelyen 3-as fokozaton süsd 25 percig. Ezután vedd le az alufóliát, és további tíz percig pirítsd a csirkét, amíg a teteje szép pirossá nem válik.

Joghurtban pácolt csirkecomb

A salátához készíts szószt a joghurtból és a kaporból. Aprítsd fel a salátát és a káposztát, öntsd bele a kukoricát, és tedd rá a szószt. Ha nincs kéznél friss saláta, mirelit zöldségmixből is készíthetsz párolt zöldségköretet.

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

 

Forrás: femina.hu