Joghurtban pácolt omlós csirkecomb, recept
A joghurtban pácolt omlós csirkecomb könnyű és finom ebéd, és még a diétádnak sem ártasz vele.
Ha előző este bepácolod a joghurtos csirkecombot, másnap már csak annyi a dolgod, hogy sütőbe tedd, és máris kész az ízletes vacsora. A körettel sem kell bajlódnod, hiszen nagyon ízletes friss salátával és más zöldségekkel.
Joghurtban pácolt csirkecomb Hozzávalói 4 személyre:
- 4 csirkecomb
- 2 doboz natúr joghurt
- 2 fokhagyma
- egy csipet majoránna
- egy csipet petrezselyem
A salátához:
- 1 csomag mirelit zöldégmix
- fél fej jégsaláta
- fél fej vöröskáposzta
- 2 doboz natúr joghurt
- 1 konzerv kukorica
- 1 teáskanál aprított kapor
- só
Elkészítés ideje:
Előkészítés: 20 perc, elkészítés: 35 perc
A Joghurtban pácolt omlós csirkecomb Elkészítése:
A páchoz keverd össze a joghurtot a pépesre tört fokhagymával, a majoránnával és a petrezselyemmel. A csirkecombokat alaposan mosd meg, majd forgasd bele a joghurtos pácba, aztán éjszakára rakd hűtőbe, hogy a pác szépen beleivódjon a húsba. Így lesz a csirke igazán ízletes.
Másnap rakd tepsibe, és alufólia alatt 180 fokon, azaz elektromos tűzhelyen 3-as fokozaton süsd 25 percig. Ezután vedd le az alufóliát, és további tíz percig pirítsd a csirkét, amíg a teteje szép pirossá nem válik.
A salátához készíts szószt a joghurtból és a kaporból. Aprítsd fel a salátát és a káposztát, öntsd bele a kukoricát, és tedd rá a szószt. Ha nincs kéznél friss saláta, mirelit zöldségmixből is készíthetsz párolt zöldségköretet.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: femina.hu