Jobb, mint a bolti – Így készíts tökéletes almachipset
Hozzávalók 4 személyre:
- 3 alma
- 2 evőkanál cukor
- 1 evőkanál fahéj
- 1 citrom
Elkészítés: 15 perc, sütés: 1 óra
Elkészítés:
Mosd meg az almákat, és vékonyan szeleteld fel őket. A legjobb, ha uborkaszeletelővel teszed. Citromlével hintsd meg a szeleteket, hogy ne barnuljanak meg. Nem kell sem meghámozni, sem kimagozni a gyümölcsöt. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, majd helyezd rá az almakarikákat. Megsütheted önmagában, de fahéjjal és cukorral megszórva még finomabb.
Tedd a tepsit 120 fokra előmelegített sütőbe, és jó egy órán át süsd. Közben forgasd meg a szeleteket. Ha kész, kapcsold ki a sütőt, és hagyd még bent egy kicsit az almákat. Szobahőmérsékleten, légmentesen záródó edényben egy-két hétig friss marad.
Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket
Forrás: femina.hu