Jércemell őzgerincben sülve , recept
Jércemell őzgerincben hozzávalói:
- 25 dkg bacon
- 1 kg jércemell
- petrezselyem ízlés szerint
- 3 evőkanál liszt
- 3 tojás
- 5 evőkanál tejföl
- darált zabpehely vagy zsemlemorzsa
- 20 dkg reszelt sajt
- só
- bors
Jércemell őzgerincben elkészítése:
A jércemelleket csíkokra vagy kockákra szeleteljük és fűszerezzük; közben a egy sajtos-tejfölös masszát készítünk: 4 ek tejföl, petrezselyem, só, bors,liszt a reszelt sajt felét összekeverjük alaposan, majd összekeverjük az előzőleg felszeletelt jércemellekkel.
Vegyük elő az őzgerincformákat; zsiradékkal pl olíva olajjal vagy vajjal kenjük ki és zabphely darálékkal vagy zsemlemorzsával szórjuk be. Helyezzük bele keresztben a bacon szeleteket, de úgy hogy a bacon-ök végei túllógjanak a gerincformán; kanalazzuk bele a tejfölös – lisztes elegyet a bacon-ökre, majd a tetejére is rakjunk bacon-t, átfedésben, hogy szépen eltakarja a masszát; hajtsd vissza a lelógó bacon széleket.
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, kb 35-40 perc alatt süsd meg. Szórd meg a tetejét sajttal és süsd tovább, hogy kicsit ráolvadjon. Hűtsd ki, vedd ki a formáből és szeletelhetetd is a fínom étket.
Jó étvágyat kíván a Pikantéria csapata!
Köszönet Czverkon Áginak a receptért ! 🙂
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
itt található: A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala