Jércemell őzgerincben sülve , recept

Jércemell őzgerincben hozzávalói:

  • 25 dkg bacon
  • 1 kg jércemell
  • petrezselyem ízlés szerint
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 tojás
  • 5 evőkanál tejföl
  • darált zabpehely vagy zsemlemorzsa
  • 20 dkg reszelt sajt
  • bors

Jércemell őzgerincben

Jércemell őzgerincben elkészítése:

 

A jércemelleket csíkokra vagy kockákra szeleteljük és fűszerezzük; közben a egy sajtos-tejfölös masszát készítünk: 4 ek tejföl, petrezselyem, só, bors,liszt a reszelt sajt felét összekeverjük alaposan, majd összekeverjük az előzőleg felszeletelt jércemellekkel.

Vegyük elő az őzgerincformákat; zsiradékkal pl olíva olajjal vagy vajjal kenjük ki és zabphely darálékkal vagy zsemlemorzsával szórjuk be. Helyezzük bele keresztben a bacon szeleteket, de úgy hogy a bacon-ök végei túllógjanak a gerincformán; kanalazzuk bele a tejfölös – lisztes elegyet a bacon-ökre, majd a tetejére is rakjunk bacon-t, átfedésben, hogy szépen eltakarja a masszát; hajtsd vissza a lelógó bacon széleket.

 

Jércemell őzgerincben

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, kb 35-40 perc alatt süsd meg. Szórd meg a tetejét sajttal és süsd tovább, hogy kicsit ráolvadjon. Hűtsd ki, vedd ki a formáből és szeletelhetetd is a fínom étket.

 

Jó étvágyat kíván a Pikantéria csapata!

 

Köszönet Czverkon Áginak a receptért ! 🙂

 

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

itt található: A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala