Jani disznója Succotash-al, recept

Jani disznója Succotash-al, recept

 

A Jani disznója Succotash-al, Hozzávalói (2 főre):

A húshoz:

  • 4 szelet tarja
  • 4 szelet bacon
  • 150 g ketchup
  • 1 tk fokhagyma granulátum
  • 1 csipet római kömény
  • 1 tk füstölt paprika
  • 1 csipet cayenne bors
  • 1 tk só
  • 1 ek barna cukor
  • 1 ek olaj
  • Pár csepp vuszter
  • bors

A Succotash-hoz:

  • 1 marék kockára vágott bacon
  • 1 ek olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db salottahagyma
  • 1 nagy marék koktélparadicsom
  • 1 cső kukorica
  • 1 ek borecet
  • 1 konzerv főtt fehérbab
  • só, bors
  • friss bazsalikom

Összekeverjük a ketchupot, fokhagyma granulátumot, római köményt, füstölt paprikát, cayenne borsot, sót, barna cukrot és vusztert. Alaposan bemasszírozzuk a hússzeletekbe és olajjal hevített serpenyőbe dobjuk őket. Pár percig sütjük mindkét oldalukat, majd ráhajtogatunk 1-1 szelet bacont mindegyik tetejére. Sütőben 180 fokon 25 percig sütjük őket.

A körethez egy lábasban felhevítjük az olajat és rádobjuk a bacon kockákat, kevergetjük, majd ha kisült a zsírja, kiszedjük, a zsírját visszahagyva. A felszeletelt hagymát és fokhagymát a zsírhoz adjuk és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a feldarabolt koktélparadicsomot. A kukoricáról levágjuk a szemeket, majd a hagymához adjuk a borecettel együtt.  Beletesszük a babot is és a bacont, összeforgatjuk. Sózzuk, borsozzuk, és aprított bazsalikommal ízesítjük.

Jani disznója Succotash-al

Forrás: Streetkitchen