Jani disznója Succotash-al, recept

A Jani disznója Succotash-al, Hozzávalói (2 főre):
A húshoz:
- 4 szelet tarja
- 4 szelet bacon
- 150 g ketchup
- 1 tk fokhagyma granulátum
- 1 csipet római kömény
- 1 tk füstölt paprika
- 1 csipet cayenne bors
- 1 tk só
- 1 ek barna cukor
- 1 ek olaj
- Pár csepp vuszter
- bors
A Succotash-hoz:
- 1 marék kockára vágott bacon
- 1 ek olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db salottahagyma
- 1 nagy marék koktélparadicsom
- 1 cső kukorica
- 1 ek borecet
- 1 konzerv főtt fehérbab
- só, bors
- friss bazsalikom
Összekeverjük a ketchupot, fokhagyma granulátumot, római köményt, füstölt paprikát, cayenne borsot, sót, barna cukrot és vusztert. Alaposan bemasszírozzuk a hússzeletekbe és olajjal hevített serpenyőbe dobjuk őket. Pár percig sütjük mindkét oldalukat, majd ráhajtogatunk 1-1 szelet bacont mindegyik tetejére. Sütőben 180 fokon 25 percig sütjük őket.
A körethez egy lábasban felhevítjük az olajat és rádobjuk a bacon kockákat, kevergetjük, majd ha kisült a zsírja, kiszedjük, a zsírját visszahagyva. A felszeletelt hagymát és fokhagymát a zsírhoz adjuk és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a feldarabolt koktélparadicsomot. A kukoricáról levágjuk a szemeket, majd a hagymához adjuk a borecettel együtt. Beletesszük a babot is és a bacont, összeforgatjuk. Sózzuk, borsozzuk, és aprított bazsalikommal ízesítjük.
Forrás: Streetkitchen