Jamie Oliver – Tejben sült egész Csirke

Jamie Oliver – Tejben sült egész Csirke

 

jamie-oliver-tajben-sult-egesz-csirke-cal

Hozzávalók

  • 1 db 1,5 kg-os csirke
  •  só és frissen őrölt bors
  •  11,5 dkg vaj
  •  olíva olaj
  •  fél rúd fahéj
  •  egy kis csokor friss zsálya, csak a levele
  •  2 citrom leve
  •  10 gerezd fokhagyma, megpucolva
  •  0,5l alacsony zsírtartalmú tej

Elkészítése

jamie-oliver-tajben-sult-egesz-csirke

Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra, és keressünk egy palacsintasütőt a csirkének.

Fűszerezzük meg a csirkét bátran, és süssük át vajban és oliva olajban, hogy körben megpiruljon arany színűre. Így a tepsiben megtartja majd a nedvességét és nem szárad ki.

Vegyük le a tűzről, vegyük ki a csirkét, a vajas olajas levet pedig tegyük félre. Tegyük tepsibe a csirkét, dörzsöljük és szórjuk bele az összes maradék hozzávalót és süssük másfél órát.

Locsoljuk a sütésből megmaradt lével ahányszor eszünkbe jut. A citrom és tej keveréke nagyszerű ízeket kölcsönöz a csirkének.

Tálaláskor szedjük ki a nagyobb csontokat. Öntsük le a sütőlével.

Köretnek ajánlunk párolt zöldségeket, salátát vagy burgonya pürét.

Forrás: jamieoliver.com