Jamie Oliver – Tejben sült egész Csirke
Hozzávalók
- 1 db 1,5 kg-os csirke
- só és frissen őrölt bors
- 11,5 dkg vaj
- olíva olaj
- fél rúd fahéj
- egy kis csokor friss zsálya, csak a levele
- 2 citrom leve
- 10 gerezd fokhagyma, megpucolva
- 0,5l alacsony zsírtartalmú tej
Elkészítése
Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra, és keressünk egy palacsintasütőt a csirkének.
Fűszerezzük meg a csirkét bátran, és süssük át vajban és oliva olajban, hogy körben megpiruljon arany színűre. Így a tepsiben megtartja majd a nedvességét és nem szárad ki.
Vegyük le a tűzről, vegyük ki a csirkét, a vajas olajas levet pedig tegyük félre. Tegyük tepsibe a csirkét, dörzsöljük és szórjuk bele az összes maradék hozzávalót és süssük másfél órát.
Locsoljuk a sütésből megmaradt lével ahányszor eszünkbe jut. A citrom és tej keveréke nagyszerű ízeket kölcsönöz a csirkének.
Tálaláskor szedjük ki a nagyobb csontokat. Öntsük le a sütőlével.
Köretnek ajánlunk párolt zöldségeket, salátát vagy burgonya pürét.
Forrás: jamieoliver.com