Jamie Oliver: Tavaszi Zöldborsós Farfalle carbonara
Hozzávalók:
• 455g Farfalle ( masni ) tészta
• 1 tojás
• 100ml tejszín
• tengeri só és frissen őrölt fekete bors
• 12 szelet füstölt szalonna csíkokra vágva
• 3 marék friss vagy fagyasztott zsenge zöldborsó
• 2 szál friss menta levél
• 2 marék frissen reszelt parmezán sajt
Elkészítése:
1. Először is forraljunk fel egy nagy tál sós vizet, adjuk hozzá a farfalle tésztát és főzzük a csomag utasításai szerint.
2. Habverővel keverjük össze a tojást a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk.
3. Tegyük a szalonnát egy serpenyőbe, és süssük aranyszínű ropogósra.
4. Amikor a masnitészta félig megfőtt, adjuk hozzá a zsenge borsót és főzzük meg együtt a tésztával.
5. Szűrjük le a tésztát. Adjuk hozzá a szalonnát, az apróra vágott mentát és keverjük össze a tejszínes tojásos keverékkel.
6. Fontos, hogy a forró tésztához adjuk hozzá a tojást, hogy a forróságtól megfőjön a tésztán a tojás.
7. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a parmezánnal, a többi mentalevéllel és azonnal tálaljuk.
Forrás: jamieoliver.com