Jamie Oliver: Tavaszi tőkehal ragu

Hozzávalók:
• 1 fej hagyma, hámozott és apróra vágott
• 1 póréhagyma, mosott és apróra vágott
• extra szűz olívaolaj
• 2 közepes cukkini, hosszában félbe vágva
• 1kg burgonya, hámozott
• 2 szardella
• 1 borospohár fehérbor
• 565ml tej
• 565ml alaplé
• 1kg tőkehal filé, nyúzott
• só és frissen őrölt fekete bors
• egy marék friss zöldpetrezselyem, durván vágott
• fél citrom leve
Elkészítése:
1. Egy megfelelő méretű serpenyőben lassan megpároljuk a hagymát, póréhagymát 5 evőkanál olívaolajban.
2. Egy teáskanál segítségével távolítsuk el a cukkini magjait, majd kockára vágottan dobjuk bele a serpenyőbe.
3. Az apróra vágott burgonyát kockázzuk a serpenyőbe. Keverjük hozzá a szardellát is.
4. Tekerjük fel a hőmérsékletet és öntsük hozzá a fehérbort, majd vegyük lejjebb a hőt és öntsük hozzá a tejet és alaplevet is. Forraljuk fel és főzzük fél óráig, amíg a burgonya megpuhul.
5. Ekkor adjuk hozzá a tőkehalat és főzzük további 15 percig. Bátran kavarjunk bele, még ha a hal szétszakad is, annál gusztább! Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, citromlével.
6. Tálaljuk kis bográcsos tálakba, szórjuk meg a petrezselyemzölddel és az újhagymával.
Tipp: Reszeljünk a petrezselyem és zöldhagyma mellé egy kis narancshéjat is. Ez jó ízt ad a tőkehalnak.
Forrás: jamieoliver.com