Jamie Oliver: Ricottával töltött sült gomba – Funghi al forno ripieni di ricotta

Jamie Oliver:  Ricottával töltött sült gomba – Funghi al forno ripieni di ricotta

 Hozzávalók:

  • 10 dkg omlós ricotta sajt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 friss piros chilli paprika, apróra vágva
  • tengeri só, frissen őrölt fekete bors
  • 2 evőkanál apróra vágott friss oregánó, vagy majoránna levelek
  • egy jó marék frissen reszelt parmezán sajt
  • 12-15 gombafej, megtisztítva
  • extra szűz olíva olaj
  • egy marék rukkola saláta

ricotta-toltott-sult-gombafej-jamie-oliver

Elkészítése:

1. Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra. Helyezzük a ricottát egy tálba, reszeljük hozzá a citrom héját, chillit, kevés sót és borsot. Keverjük össze, vágjuk hozzá az oregánót és parmezánt.

2. Pucoljuk meg a gombafejeket, csepegtessünk rá olajat, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben forrósítsunk fel olívaolajat, és helyezzük bele a gombafejeket belsejükkel lefele fordítva. Ha félig átpuhult a gomba, óvatosan vegyük ki.

3. Kanalazzuk a belsejébe a ricottás keveréket. Szórjuk meg parmezánnal a tetején

4. Tegyük sütőbe a gombákat, és 15 perc alatt süssük meg. A tényérokba tegyünk rukkola salátát és erre az ágyra tegyük a gombafejeket, szórjuk meg parmezánnal.

 

Forrás: jamieoliver.com