Jamie Oliver: Ricottával töltött sült gomba – Funghi al forno ripieni di ricotta

Hozzávalók:
- 10 dkg omlós ricotta sajt
- 1 citrom reszelt héja
- 1 friss piros chilli paprika, apróra vágva
- tengeri só, frissen őrölt fekete bors
- 2 evőkanál apróra vágott friss oregánó, vagy majoránna levelek
- egy jó marék frissen reszelt parmezán sajt
- 12-15 gombafej, megtisztítva
- extra szűz olíva olaj
- egy marék rukkola saláta
Elkészítése:
1. Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra. Helyezzük a ricottát egy tálba, reszeljük hozzá a citrom héját, chillit, kevés sót és borsot. Keverjük össze, vágjuk hozzá az oregánót és parmezánt.
2. Pucoljuk meg a gombafejeket, csepegtessünk rá olajat, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben forrósítsunk fel olívaolajat, és helyezzük bele a gombafejeket belsejükkel lefele fordítva. Ha félig átpuhult a gomba, óvatosan vegyük ki.
3. Kanalazzuk a belsejébe a ricottás keveréket. Szórjuk meg parmezánnal a tetején
4. Tegyük sütőbe a gombákat, és 15 perc alatt süssük meg. A tényérokba tegyünk rukkola salátát és erre az ágyra tegyük a gombafejeket, szórjuk meg parmezánnal.
Forrás: jamieoliver.com