Jamie Oliver – rántott csirke: Ha van egy kicsit több időtök elkészíteni ezt a rántott csirkét, akkor tegyétek meg, mert felejthetetlen ízélményben lesz részetek. A csirke nagyon omlós és a bundája roppant ropogós lesz
Jamie Oliver – rántott csirke elkészítése

Előkészítés | 20 óra |
Sütés/főzés | 15 perc |
Mennyiség |
főre
|
Hozzávalók
- 1 egész tanyasi csirke
- 1 marék fekete bors
- 1 marék friss kakukfű
- 3 db babérlevél ha van, akkor friss
- 100 gramm tengeri só
- 100 gramm barna cukor
- 400 * 2 ml víz
- 300 ml író vagy ha nincs , akkor pl kaukázusi joghurt jó lesz
- 200 gramm liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 tk pirospaprika édes-nemes
- 1 tk cayenne bors
- 1 tk fokhagyma por
- 1 tk őrölt fehér és fekete bors mix
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- Mosd meg és darabold fel az egész csirkét, továbbá minden "alkatrész" bőrét és picit a húsát is 2-3 helyen irdald be
- Egy nagyobb fazékba öntsd össze a zöldfűszereket: babérlevél, kakukkfű, bors, majd só, cukor, 400 ml víz és forrald fel. Ha levetted a tűzről, akkor mehet hozzá még 400 ml hideg víz. Hagyd, hogy lehűljön, ez lesz a csirke pácleve
- A feldarabolt csirkért tedd bele a pácleves fazékba és egy éjszakát, de min. 12 órát hagyd a páclében pihenni. Ha ez kész, akkor szedd ki a pácléből és tedd bele egy zárható zacskóba és öntsd rá az írót. További 8 órát pihentesd a hűtőben.
- Vedd ki a hűtőből a húst. Utána készítsd el a panírt: öntsd össze egy tálba a lisztet, borsost, cayenne borsot, piros paprikát, fokhagymaport és sütőport - tegyél bele egy kevés sót is. Szedd ki a zacskóból a csirke hús darabokat és forgasd meg alaposan a panírban
- 109 C fokos étolajban süsd készre a csirke darabokat, cca. 5 perc alatt
- Kész.
Megjegyzés
TIPP: azért kell az írós pihentetés, hogy az író savassága megdolgozza a csírke húst, melytől még omlósabb lesz a teksztúrája
TIPP 2: egészben sült édes burgonyával és friss vöröskáposzta salátával tálald
forrás: youtube